Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

1-го квітня ціна на газ зросте на 53% ?!

Відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення “соціальної” ціни газу для населення, а також ціни для підприємств теплокомуненерго повинен прийняти Кабінет міністрів.

Тариф на газ для населення з 1 квітня 2016 року швидше за все виросте на 53%. Услід за цим, тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%. Голова Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг України (НКРЕКУ), Дмитро Вовк прогнозує збільшення “соціального” тарифу на газ для населення на 53% (на 1,9 тис. грн) – до 5,5 тис. грн за 1 тис. куб. м (з ПДВ) з 1 квітня 2016 року.

“Згідно з підписаним торік меморандумом з МВФ, потрібно переглянути ціну з 1 квітня, досягти 75% -го імпортного паритету для населення і теплокомуненерго … Думаю, що з 1 квітня верхня ціна (7,188 тис. грн за 1 тис. куб. м газу . – ред.) незначно впаде відсотків до 10, а нижня (“соціальна”) виросте до 5,5 тис. грн за 1 куб м (з ПДВ)”, – розповів він журналістам в кулуарах Міжнародного форуму Адама Сміта, що проходить в Києві у вівторок.

При цьому глава НКРЕКУ зазначив, що, відповідно до закону про ринок газу, рішення про підвищення “соціальної” ціни газу для населення, а також ціни для підприємств теплокомуненерго повинен прийняти Кабінет міністрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Тим часом, додав він, відповідно до чинної процедури, уряд вже спізнюється із затвердженням нових цін для ТКЕ з метою їх введення в дію з 1 квітня.

“Тому ми будемо пропонувати, щоб рішення приймалося, але нові ціни на газ для ТКЕ починали діяти з наступного опалювального сезону”, – сказав Вовк.

За оцінкою глава НКРЕКУ, після підвищення вартості газу для ТКЕ тарифи на центральне опалення для населення можуть зрости в середньому на 80%.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності