Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

$14 трлн репарацій за рабство і расизм вимагає у США засновник Black Entertainment TV

Роберт Джонсон, засновник Black Entertainment Television (найбільший американський кабельний телеканал, орієнтований на афроамериканських глядачів – ред.), pа підтримки інших видатних діячів-афроамериканців висловив думку про те, що уряд країни має виплатити репарації чорношкірому населенню Сполучених Штатів за рабство в розмірі 14 трильйонів (!) доларів.

Про це повідомляє видання Daily Mail.

Джонсон назвав репарації «програмою позитивних дій на всі часи». Він вважає, що виплати допоможуть зменшити расову нерівність і продемонструють, що білі американці визнають несправедливість, породжену колись рабством.

“Хіба 14 трлн доларів – занадто багато, щоб просити про спокуту 200 з гаком років жорстокого рабства, соціальної і економічної дискримінації, що підтримується урядом де-факто і де-юре, і постійних емоційних травм, заподіяних темношкірим американцям? І зараз нас змушують вірити в лицемірні і неспроможні твердження про те, що «всі люди створені рівними», – вигукує Джонсон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У багатьох містах і штатах США протестувальники вийшли на вулиці, щоб під виглядом “мирних” погромів і мародерств висловити гнів з приводу смерті минулого тижня Джорджа Флойда – чорношкірого рецидивіста, вбитого поліцейськими під час затримання, після пограбування ним вагітної жінки, якій він погрожував вбивством її ненародженої дитини.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності