Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

15 березня Польща закриває свої кордони на карантин

Опівночі 15 березня Польща закриває територію країни на карантин. Але українців, які мають дозвіл на роботу або проживання, прикордонники будуть пропускати. А Україна у ніч з 14 на 15 березня припиняє залізничне сполученні із Польщею.polsha-640x394-1-1-1

Про це йдеться у розпорядженні Міністерства внутрішніх справ Польщі. Від опівночі 15 березня польський кордон закривається для іноземців, за виключенням наступних категорій:

– іноземці, які перебувають в шлюбі або є дітьми громадян Польщі або залишаються під постійним піклуванням громадян Польщі;

– іноземці з Картою поляка;

– особи, які мають дипломатичний ранг, та члени їхніх сімей;

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

– іноземці, які мають право постійного або тимчасового проживання на території Республіки Польща;

– іноземці, які мають право працювати на території Польщі, тобто іноземці, які мають право працювати на тих же умовах, що і громадяни Польщі, які мають дозвіл на роботу, сезонний дозвіл на роботу, доручення іноземцю про виконання роботи на території Республіки Польща.

Тим часом, через закриття Польщею кордонів у ніч з 14 на 15 березня буде призупинено курсування пасажирських поїздів з України до Польщі і навпаки, повідомляє пресслужба Укрзалізниці.

Нагадаємо, влада Польщі ввела заборону на в’їзд для іноземців. Польські громадяни після перетину кордону будуть поміщатися на 14-денний карантин.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Рада національної безпеки і оборони України також ухвалила рішення закрити кордон для іноземців в зв’язку зі спалахом коронавірусу в світі. Заборона набуває чинності через 48 годин.

Раніше Кабінет міністрів тимчасово призупинив роботу низки пунктів пропуску через кордон та припинення пішохідного сполучення через пункти пропуску. У Кабміні залишили можливість повернення громадян України і в’їзд осіб з посвідченням про тимчасове проживання.

З 12 березня в Україні оголошено карантин: переважно не працюють навчальні заклади, обмежено проведення масових заходів за участю 200 і більше осіб, крім заходів державної необхідності, закрито 170 пунктів пропуску на державному кордоні, тимчасово зупинено авіасполучення з Італією, яка стала епіцентром розповсюдження коронавірусу в Європі.

Очільник Верховної Ради України Дмитро Разумков скасував закордонні відрядження народних депутатів та радить парламентаріям утриматись від таких поїздок до покращення епідеміологічної ситуації у світі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності