Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

У Симоненка-Медведчука всі одноголосно повертаються в СРСР

…У неділю 8 вересня, о 10-й ранку вхід до стадіону “Спартак” у Києві був перекритий залізними парканами. Біля огорожі чергували люди з символікою Компартії України та люди в цивільному з раціями в руках – на територію стадіону пускали тільки за іменними перепустками та паспортом. Вхід до стадіону прикрашав банер “Всеукраїнський референдум за народною ініціативою”, над трибунами ж висіла “розтяжка” російською “Судьбу страны должен решать народ”. Тут мали розпочатися організовані комуністами та Віктором Медведчуком збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму про вступ до Митного союзу.
Акція нелегітимна – 2 вересня Окружний адміністративний суд Києва заборонив проводити збори стосовно проведення референдуму.
– Написано “народний референдум” – то чому не пускають народ? Що ви там приховуєте? – обурювався Василь Гретченко, ветеран зброєних сил. А його не пускали на захід, бо у нього немає перепустки – їх розповсюджували через районні і обласні партійні організації комуністів.
– Я прийшов підтримати Симоненка і ідеї марксизму-ленінізму! А мене не пускають, говорять: “у вас немає партійного квитка”!
– Ні, не так – просто ви не є делегатом, – пояснив йому чоловік у дощовику “КПУ”. Не представився, – Тут сьогодні тільки члени установчих зборів. Стадіон ми орендували.
Так само не пустили і близько 20 журналістів, що прийшли висвітлити подію – на вході їм повідомили, що для участі в заході необхідна акредитація, яку можна було замовити до четверга.
– Якщо ви не знали, що буде акредитація – то це ваші проблеми! – пояснив представникам ЗМІ Петро Шелест, помічник Петра Симоненка. – Ми проводимо акцію спільно з “Украинским выбором”, але журналістів “выбору” теж не пустили, бо акредитації в них не було.
– Незнання закону не звільняє від відповідальності! – додав Володимир Пустовойтов, завідуючий ідеологічним відділом ЦК КПУ в м. Києві.
– Ви подали заявку на участь? У вас є статус депутата, який має право всюди ходити? То не “включайте дурака”, хлопці! – підтримав колег-комуністів Борис Рудницький, уповноважений заходу.
Журналістів так і не пускали. За десять хвилин до огорожі підйшов чоловік у шкіряній куртці з текою в руках – державний виконавець Святослав Хлистуненко. Він приніс ухвалу суду про незаконність даних зборів. Йому заступають дорогу кілька людей в КПУ-шних дощовиках.
– Пропустіть! Дайте дорогу! – намагався протиснутися крізь них держслужбовець. Комуністи стали більш щільно, щоб завадити йому.
– Якщо в мене хоча б одна подряпина з’явиться – я вас по судах затягаю! – пригрозив Хлистуненку чоловік у піджаку під накидкою. Представляється “Сергієм Табаловим, народним депутатом Автономної республіки Крим”. Але на сайті Верховної Ради Криму чоловік з таким прізвищем чомусь не значиться.
– Міліція, на народного депутата нападають! – заверищали далі. – Преса, на ваших очах оцей представник мене ліктем в “почки” вдарив!
– Та він пройти намагається – чого ви його не пускаєте? – питали журналісти.
– А чого він мене б’є? – ображеним голосом вигукував комуніст.
Виконавець відійшов від огорожі, в оточенні журналістів складав акт про перешкоджання діям виконавчої служби.
– Збори є нелигітимними – тому у їх проведенні немає сенсу. Ініціативну групу з проведення референдуму, яку КПУ планує сьогодні створити, не зареєструє ЦВК.
Збори закінчилися близько 12.30. Зі стадіону почали виходити делегати, розсідатися по міжміських автобусах, якими їх привезли. Таких автобусів біля стадіону – більше двадцяти.
– На зборах прийняли рішення про збір підписів про проведення референдум, створили ініціативну групу. Я за Митний союз, бо мені, як і всім пенсіонерам-чорнобильцям страшно йти в ЄС. Євросоюз прибере всі пільги, а пенсія залишиться на тому ж рівні. Пенсіонери будуть жебраками. І буде величезне безробіття. До того ж, в Митному союзі ми будемо рівноправними партнерами а в Європу ми йдемо навіть без права голосу, – впевнений член “Українського вибору” Генадій Ширяєв.
– В Болгарії після вступу в ЄС рівень життя впав, – говорила Ірина Прищепа, 1-й заступник секретаря Солом’янського райкому компартії м. Києва. – Там в північних регіонах зараз до 60% безробіття! А скільки там останнім часом актів суїциду — люди підпалюють себе, бо у них рахунки за електроенергію перевищують пенсії і зарплатні, які вони отримують! Ви наберіть в інтернеті – як болгари помирають в обіймах ЄС!
– Ага, ви виїдьте за Києвську область – все ж розвалене! – долучився до розмови чоловік з саднами на обличчі. На очах – сонцезахисні окуляри. Він не назвався. – Мені казали, що коли під час війни німці зайшли – то вони жодного “колхозу” не зруйнували. А ці “демократи” розвалили все, що комуністи побудували! І хай не розказують, що когось там в Сибір вивезли – вивезли тих, хто робити не хотів, “кулаків”! А ще кримських татар вивезли, і правильно – вони всі Гітлера з хлібом-сіллю зустрічали!
– Прийняли! Одноголосно! Повертаємося в Радянський союз! – радіє жіночка років 50-ти з пакетом в руках, що виходить зі стадіону. На прохання ж представитися тільки посміхнулася.
Р.S.
У ЦВК поки не можуть сказати, чи зареєструють вони ініціативну групу КПУ й “Українського вибору” щодо проведення референдуму про приєднання до ЭврАзЕС.
Про це сказав член ЦВК Олександр Копиленко в коментарі Комерсант-Україна.
“Потрібно дивитися рішення суду й тільки після цього щось вирішувати. Поки важко сказати, чи можемо ми зареєструвати (ініціативну групу)”,— заявив Копиленко.
Однак представник ЦВК таки прийшов на захід, сказавши, що він там перебуває як приватна особа.
Р.Р.S. Деякий час тому повідомлялося, що 8 вересня в Києві “Украинський выбор” Віктора Медведчука спільно з КПУ Петра Симоненка проведе установчі збори для початку всеукраїнського референдуму щодо вступу України в Митний Союз.
Організатори зборів обіцяють оплатити дорогу й роботу його учасникам.
Нагадаємо, Віктор Медведчук – керівник організації “Украинський выбор”, кум президента Росії Володимира Путіна, а дружина екс-президента і сьогоднішнього прем’єр-міністра Росії Дмитра Мєдвєдєва доводиться йому кумою. Очолював адміністрацію президента України Леоніда Кучми. Виступає за вступ України в Митний Союз Росії, Білорусі й Казахстану.

Підготував за матеріалами вітчизняних ЗМІ
Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності