Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

23 банкомати російського Сбербанку у Боснії за дві доби пограбували українські “месники”

У Боснії трьом громадянам України знадобилося лише 53 години, щоб пограбувати 23 банкомати російського Сбербанку, викравши 2,7 млн конвертовних марок (більше 37 млн грн).

Про це повідомляє балканська ІА Zurnal.ukrajinci

Підозрюваним вдалося “обчистити” щонайменше 23 банкомати Сбербанку в Брчко, Ораші, Тузлі, Лукаваці, Кладані, Вогоше, Сараєво, Киселяку, Крешево, Хаджичі, Іліжі, Мостарі, Читлуці, Зеніці, Какані і, нарешті, в Біхачі.

Хоча вони спустошили деякі банкомати протягом робочого дня в п’ятницю, російський Сбербанк нічого не помітив і тільки в понеділок, на наступний день після того, як поліція заарештувала двох з трьох українців, вони послали повідомлення в банківське агентство, що з їхніх банкоматів зникли 2,7 мільйона конвертовних марок. maxresdefault

Офіційно Олександр Зайцев, Дмитро Бойко і Ярослав Титаренко в’їхали в Боснію і Герцеговину з Сербії через прикордонний перехід у Зворнику зранку 31 січня.unnamed (2)

Два дні потому, 2 лютого Бойко і Зайцев були заарештовані після того, як поліція Біхача випадково на них натрапила. Титаренку вдалося сховатися, і поліцейські органи БіГ мають інформацію, що він в’їхав в Угорщину днем пізніше. Правоохоронці знайшли близько 100 тисяч марок у Зайцева і Бойка, а решта 2,6 мільйона марок, які, за даними Сбербанку, пропали безвісти, досі не знайдені. Заарештовані українці не співпрацюють з поліцією і не розкривають подробиць і причин своїх дій.

Пограбовані банкомати належать фірмі Payten.  Її обладнанням користуються і інші банки в Боснії, але зловмисники грабували лише Сбербанк.1566814377-996

Довідково:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

В Україні месниками переважно називають карпатських розбійників XV-XXст. опришків, які діяли на території прилеглих до Карпат держав, які маскували свої злочини під видом боротьби із заможними гнобителями та деколи ділилися награбованим із місцевим населенням, найвідомішим ватажком опришків в Україні є легендарний Олекса Довбуш.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності