Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

27 поліцейських буде страчено у Судані за вбивство одного мітингувальника

До нещодавньої теми обміну Україною кількох засуджених “беркутівців” та розгонів силовиками мирних акцій протесті буде цікаво довідатися, що у Судані засудили до смертної кари 27 співробітників служб безпеки за тортури і вбивство учасника протестів, вчителя Ахмеда аль-Хаїра.

Про це пише Associated Press.detail_a9dd5b439107e98a3b6398fef0349463

При цьому наголошується, що рішення може бути оскаржене. Цей вирок став першим в справі про вбивства понад 200 учасників масових протестів.

У Судані смерть шкільного вчителя Ахмеда аль-Хаїра називають не тільки ключовим моментом, але й символом повстання. Суддя оголосив вирок, визнавши, що смерть протестувальника настала через численні побиття і тортури.

Суд також засудив трьох інших членів силових структур до трьох років ув’язнення і виправдав сімох підозрюваних у справі. Усі засуджені були поліцейськими, які працювали в СІЗО, де утримувався Аль-Хаїр, або агентами розвідки в регіоні.

Нагадаємо, в квітні в Судані стався військовий державний переворот. Нова влада відкрила кримінальну справу проти президента Омара аль-Башира.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після перевороту в країні почалися масові протести. У червні на них загинуло близько 100 осіб.b199905-image1

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності