Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

29 населених пунктів відрізано від зовнішнього світу, ще понад 200 є затопленими, – це тільки Прикарпаття (фотофакти)

29 населених пунктів на Прикарпатті залишилися відрізаними від зовнішнього світу, ще понад 200 є затопленими. Дещо легша ситуація на Львівщині та Буковині.

ФОТО: Так виглядає сьогодні древній Галич

Прем’єр-міністр Україн Денис Шмигаль та Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прибули сьогодні на екстрену нараду до Івано-Франківська та здійснили повітряний моніторинг найзатопленіших районів Західної України.

«Удар стихії в Івано-Франківській області прийняли Верховинський, Косівський, Рожнятівський райони. Фактично випало до 70% місячної норми опадів. Це спричинило потужні потоки, які на своєму шляху руйнували дамби, мости і переходи. Дністер розлився майже на 7 м – це рівень стихії 2008 року», – зазначив Арсен Аваков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Село Ямниця, недалеко Івано-Франківська

За його словами, підтоплених населених пунктів наразі понад 200. До 29 селищ немає проїзду. В Івано-Франківській області загинуло три людини від стихії. Одна – зникла безвісти.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ: ЩО НЕ МОГЛИ ЗРОБИТИ ІЗ ЗАХІДНОЮ УКРАЇНОЮ ПРЕЗИДЕНТИ, ЗАВЕРШИТЬ ПОГОДА?..

Загалом зруйновані 110 км автодоріг, 1 850 м берегоукріплень та 90 мостів у Івано-Франківській області. Пошкоджені 429,7 км автодоріг та 130 мостів в Івано-Франківській, Львівській та Чернівецькій областях. Порушене транспортне сполучення із 34 населеними пунктами.

ФОТО: Решта світу залишилася на іншому березі

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Половину хати, як водою змило

Міністр внутрішніх справ також зауважив, що наразі важливо зробити доїзд до населених пунктів, аби надавати людям необхідну допомогу.

ФОТО: Те, що приносить із собою вода, і потім залишається…

«На другу половину дня очікуємо покращення погодних умов та згоду на виліт авіації МВС. Вертоліт вже завантажений продуктами харчування та необхідним обладнанням», – сказав Арсен Аваков.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Паводок 23 червня зруйнував залізничну колію на Прикарпатті на перегонах Яремче – Микуличин та Микуличин – Ворохта. Це єдина залізнична гілка, яка сполучає Івано-Франківськ із Закарпаттям, проїзд пасажирських та вантажних поїздів по ній тепер неможливий.

ФОТО: Це зробили не партизани, а вода

Нагадаємо, що на Прикарпатті очікують підйом рівня води до 3,5 метрів. Наразі пошкоджена дорога державного значення Криворівня-Чернівці.

На Косівщині повінь знесла у річку мікроавтобус: врятували чотирьох людей.

А 21 червня вода, що вийшла з берегів Білого Черемоша, забрала життя двох працівників Яблуницької лікарні. які їхали автомобілем.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ФОТО: Чорним лісорубам повінь – не завада і нічому не вчить

ВИКОРИСТАНІ ФОТО із соцмереж

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності