Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

38 ГРИВЕНЬ ДЛЯ ВДОВИ СКРЯБІНА…

За минулий рік вдові Кузьми Скрябіна заплатили авторські відрахування за пісні загиблого чоловіка всього 38 гривень!

Про це написав у своєму блозі відомий композитор Олександр Ягольник.

За словами Яголника, в Агентстві з авторських і суміжних прав обіцяють повернути належні відрахування за інтелектуальну власність, створену Андрієм Кузьменко.

«Я пам’ятаю, як фанати переживали смерть за кермом Цоя, якого я знав особисто, я пам’ятаю, як фанати переживали смерть Кузьми, якого я знав особисто, і мені неймовірно ніяково стало сьогодні, коли я дізнався, що за весь рік дружині Кузьми накапало аж 38 гривень авторських відрахувань.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ці шокуючі цифри і цифри злодійства в Українській ДААСП (агенство з авторських і суміжних прав, – ​ред.) оприлюднив його новий керівник, людина з шоу-бізнесу Дмитро Костюк. У ДААСП сьогодні було цікаво і вкрай інформативно для всіх авторів: гроші повернуть, цим займається СБУ. І перспективи в авторів шоу-бізнесу вкрай оптимістичні, у Костюка є план, і я йому вірю разом з Русланою та Олександром Ксенофонтовим, Валерієм Харчишиним, старожилами Дизелем і Муріком з «Грін Грей», Фоззі, Ділею, Володимиром Бебешком, Жоровим», – ​розповів композитор-блогер.

Олександр Ягольник зазначив, що вирішити проблеми розвитку шоу-бізнесу в Україні можна на рівні уряду і парламенту, і такі спроби вже робилися, однак безуспішно.

«Руслана, а потім і Костюк розповіли вкрай цікаві речі: є юридична заковика, яку розчерком пера може вирішити Арсеній Яценюк, але цього принципово не робить. На жаль для шоу-бізнесу: наша реальність, стосується будь-якої реформи – ​як театральної, так і в області закону про спонсорство і меценатство, – ​сумно: нікому до цього немає діла, це невигідно, є багато інших справ. Руслана, переможниця Євробачення, громадський діяч, яка весь парламент знає вздовж і впоперек, виходила і пробувала пробитися з цими законами багато разів. Одного разу вона навіть комуністів вмовила, але на тому голосуванні зрадили інші», – ​пише Ягольник.
Він також підкреслив, що подібні питання давно врегульовані вже навіть у Росії.

«Як би там не було, у Костюка є план, як збільшити авторські збори, і главою нової авторської ради ДААСП залишився Юрій Рибчинський – ​як символ незмінності в питаннях поваги авторитетів і того, що хочуть автори. А хочуть одного – ​щоб було, як в Америці, і не було так соромно за 38 гривень для дружини Кузьми», – ​резюмував журналіст.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності