Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

4,3 мільйони гектарів полів не занесено у кадастр

Кількість та площа земельних угідь виявилась значно більшою, ніж було зазначено у кадастрі. Це вдалося виявити завдяки супутниковому моніторингу.

Довкола зняття мораторію на продаж землі точиться багато суперечок. Питання того, яким буде новий ринок землі, переглядається і змінюється. Інформація про статус земельних активів постійно оновлюється.

Реальну невраховану площу аграрних угідь вдалося з’ясувати завдяки новій інтерактивній онлайн карті EOS Crop Monitoring. Зокрема, завдяки супутниковому моніторингу вдалось виявити 4,3 млн га незареєстрованих полів.Карта-956x436

Новою картою тепер можуть послуговуватись, насамперед, конкретні учасники земельного ринку. Вона спрощує роботу земельних страховиків, інвесторів та державних компаній та дає змогу отримувати прозору та оновлювану картину полів України, бачити минулі показники, історію погодних умов та багато іншого.

Що стосується виявлених проблем, у Херсонській області дійсна площа посівів виявилась майже 117,8 тис. га. Це на третину більше за дані, представлені у кадастрі. У Дніпропетровській області супутниками зафіксовано 136,4 тис. га, які не зареєстровано у земельному кадастрі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Карта охоплює не лише нещодавню інформацію про поля за періоди, коли земельна тема стала актуальною, але й за минулі роки. Серед джерел інформації Copernicus з розширенням 10 метрів — радарні Sentinel-1 та оптичні Sentinel-2. Рівень загальної точності супутникових карт перевищив 90%.

Нова онлайн карта EOS Сrop Monitoring використовує дослідження EOS Data Analytics при співпраці з Інститутом космічних досліджень НАН та ДКА України. Розробка була підготовлена в рамках проекту Світового Банку Supporting Transparent Land Governance in Ukraine. Наразі результати дослідження використовуються Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Карта вже знаходиться у вільному доступі на eos.com/сropmap.

Мета програми Cвітового Банку — впровадження відкритості роботи з земельними ресурсами з боку державних органів та бізнесу.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності