Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

5 РОКІВ УМОВНО ЗА ЗРАДУ…

Воістину таке можливе тільки в Україні – ​полковника СБУ засудили до 5 років умовно за шпигунство на користь Росії.
Печерський райсуд засудив до 5 років в’язниці умовно полковника СБУ за передачу росіянам секретних відомостей про діяльність «Азовмаша», повідомляють Українські Новини.

Рішенням суду полковник СБУ, уродженець Севастополя, визнаний винним у тому, що, будучи заступником начальника управління контррозвідки Головного управління СБУ в Києві та області, вчинив службове підроблення, передав третім особам секретні відомості і незаконно прослуховував телефонні розмови.

Згідно з текстом судового рішення, полковник СБУ в лютому 2015 отримав від замдиректора по зовнішньоекономічних зв’язках ТОВ «Рейлтрансхолдінг», з яким раніше проходив службу в органах безпеки і знаходився в товариських стосунках, пропозиція зібрати інформацію про фінансово-господарської діяльності «Азовмаша» за винагороду.

Зацікавленість вищевказаного російського підприємства викликана намірами монополізувати надалі галузь вагонобудування на територіях колишніх країн СНД шляхом проведення недобросовісних конкурентних дій.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Полковник СБУ, використовуючи оперативно-розшукові та контррозвідувальні можливості, зібрав необхідну інформацію і передав її електронною поштою замовнику з Росії.

Крім того, підсудний дав вказівки підлеглим прослуховувати телефони керівника «Азовмаша», мотивуючи це тим, що він нібито підозрюється у фінансуванні терористів на Донбасі.

Обвинувачений в суді повністю визнав свою провину.

У зв’язку з цим суд засудив його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном 3 роки. В інші ж часи або в іншій державі за шпигунство на користь ворожої держави, що є зрадою, полковник би отримав довічне ув’язнення з повною конфіскацією або вищу міру…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності