Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

55-річним жінкам дозволили й надалі достроково виходити на пенсію, проте за певних умов

Норма діятиме до 2022-го при наявності в жінки 30-річного трудового стажу.

Сьогодні Верховна Рада ухвалила зміни до Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Зміни стосуються статті 40 цього закону. Нині для обчислення пенсії враховується заробітна плата (дохід) за весь період страхового стажу, починаючи з 1 липня 2000 року. Про це пише УНІАН. А ось згідно зі змінами, за бажанням пенсіонера та за умови підтвердження довідки про зарплату первинними документами у період до 1 січня 2022 року (нині – до 1 січня 2016 року) або в разі, якщо страховий стаж, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата (дохід) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв.

Також у абзаці першому пункту 7-2 Розділу XV “Прикінцеві положення” Закону встановлюється, що до 1 січня 2022 року (нині – до 1 січня 2015 року) право дострокового виходу на пенсію за віком мають жінки, яким виповнилося 55 років, за наявності страхового стажу не менше 30 років та за умови звільнення з роботи. У цьому випадку розмір їхньої пенсії, обчислений відповідно до статті 27 та з урахуванням статті 28 цього Закону, зменшується на 0,5% за кожний повний чи неповний місяць дострокового виходу на пенсію.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

tsn.ua

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності