Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

6 НОВВОДЕНЬ ЩОДО ШТРАФУВАННЯ ВОДІЇВ

Відповідно до закону, який на нещодавно підписав Петро Порошенко. В Україні запроваджується автоматична фотозйомка та відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, яка має покращити рівень безпеки дорожнього руху і знизити рівень дорожньо-транспортного травматизму зі смертельними та іншими тяжкими наслідками. Також запроваджується новий вид адміністративного стягнення – штрафні бали. Пропонуємо вам 6 змін, які допоможуть зрозуміти нову систему оплати штрафів.

1. Після ухвалення відповідних законодавчих змін усім автомобілістам нарахують по 150 балів якщо радари і камери відеоспостереження фіксуватимуть порушення, ці бали будуть зніматися.

2. Після того, як кількість балів досягне нульового рівня, водіям за порушення почнуть нараховувати штрафи, які треба буде сплатити протягом 30 днів з моменту фіксації порушення. У разі несплати штрафу за місяць на наступні 30 днів його розмір збільшиться удвічі через нарахування пені. У разі несплати пені і штрафу справу буде передано до Мінюсту.

3. Разом з тим водій матиме право оскаржити постанову про порушення ПДР впродовж 10 днів в адміністративних судах. На цей час сплата штрафу призупинятиметься.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

4. Повідомлення про адміністративне стягнення надсилатимуть за місцем проживання власника авто, тобто штрафуватиметься не водій, тому що вони можуть бути різними, а саме машина.

5. Крім того, на телефонний номер власника надходитиме SMS з кодом та посиланням на сайт, де власник зможе проглянути відеоролик з правопорушенням, участь у якому брала його автівка.

6. Також штрафи на місці, коли штрафуватимуть патрульні, можна буде оплатити кредитними картками та одразу отримати електронний протокол разом з квитанцією про сплату штрафу.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності