Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Адвокатесу обвинувачують у 41 фальшивому повідомленні про мінування судів

Прокурор Сумської області Григорій Кондратенко у вівторок, 11 лютого 2020 року, повідомив про підозру адвокатові, яка з 10 жовтня 2019 року 41 раз телефонувала на лінію «102» і повідомляла про замінування місцевих судів, а також Центру надання адміністративних послуг (ч. 2 ст. 259 КК України). При цьому жодного разу факт мінування не підтвердився. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Сумської області.a2
Встановити особу «мінерки» вдалось завдяки злагодженим та професійним діям співробітників Служби безпеки України та Нацполіції Сумщини за процесуального керівництва прокуратури. Адже, з огляду на професію, адвокат продумувала до найменших дрібниць свої злочинні дії, щоб уникнути викриття. Зокрема, змінювала голос, систематично міняла сімкартки та мобільні телефони, говорила з оператором не більше 5 секунд тощо.
Наразі 39-річна жінка затримана в порядку ст. 208 КПК України. Під час санкціонованого обшуку в неї виявлено та вилучено мобільні телефони, з яких вона здійснювала телефонні дзвінки на лінію «102». Водночас здобуто інші беззаперечні докази її причетності до вказаного злочину. Більш того, затримана зізналась у скоєному.
Наразі прокуратура готує клопотання до суду про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За скоєне їй загрожує позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.topimg_original-800x420

ФОТО ілюстративне

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності