Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Агент Меркель домагається зняття санкцій з Росії

Німецькі дипломати очолили проросійську кампанію.

Дипломати Німеччини активно проштовхують в Раді Європи ідею зняття санкційного тиску з Російської Федерації і планують досягнути цього на поточній сесії ПАРЄ.

Видання переконує, що представники Німеччини не приховують, що віддають перевагу “діалогу” з РФ, навіть якщо для цього доведеться поступитися тиском на неї. Але тепер вже мова йде про скоординовану кампанію, яка набула значних масштабів напередодні весняної сесії ПАРЄ.

Проросійська позиція спостерігається у представників обох ключових сил урядової коаліції – ХДС/ХСС та соціал-демократів. Так, днями депутати від ХДС та СД спрямували на адресу президента ПАРЄ лист із проханням переглянути санкційні правила, прибравши право Асамблеї накладати санкції на делегації держав-порушниць під час затвердження їх повноважень.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Одночасно, німецькі депутати ведуть роз’яснювальну роботу у ПАРЄ, переконуючи інших парламентарів, мовляв, боротьба України з РФ є “передвиборчою технологією” і Європа не має її підтримувати. Парламентарі також запевняють, що ідею прощення Росії підтримує особисто Ангела Меркель.

Сама канцлерка досі не говорить про позицію з цього приводу, але німецькі дипломати, за даними ЄП, також безпрецедентно активно домовляються із представниками інших держав про повернення росіян до ПАРЄ без санкцій. Офіційний Берлін запевняє, що це дозволить “врятувати членство Росії у Раді Європи”, хоча їх опоненти ставлять під сумнів цю логіку.

За даними джерел, серед варіантів – пришвидшення плану із де-факто ліквідацією санкційного механізму вже на квітневій сесії ПАРЄ.

Про небачену активність на даному фронті, хоча і без зазначення причетної до цього держави, яка до неї причетна, повідомив 7 квітня посол Британії у Раді Європі Крістофер Івон.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як мені розповіли, протягом цього тижня Рада Європи робила сама собі хімічну кастрацію. І це точно не те, чого ми прагнемо” – написав він у твіті, натякаючи, що вона сама позбавляє себе  права накладати санкції.

Нагадаємо, раніше у п’ятницю, 15 березня, Сполучені Штати поширили антиросійський санкційний список, додавши до нього шість фізичних і вісім юридичних осіб. Обмеження спрямовані проти причетних до необґрунтованих нападів Росії на українські військові кораблі в Керченській протоці, анексії Криму та підтримки незаконних виборів сепаратистських урядів на сході України.

Крім того, Європейський Союз ввів санкції проти росіян через захоплення українських моряків санкції проти восьми росіян через агресивні дії РФ у листопаді 2018 у Керченській протоці.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності