Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

АМБІЦІЇ САДОВОГО ЩОДО ПРЕЗИДЕНТСТВА ЗАЛИШАЮТЬ ЙОГО МЕРОМ ЛЬВОВА

У прямому ефірі проекту «Ніч виборів» лідер партії «Об’єднання Самопоміч», міський голова Львова Андрій Садовий розповів про те, чому необхідно терміново провести вибори в органи місцевого самоврядування, і про те, чому він залишається на посаді міського голови Львова, – повідомляє УНН.

Зі слів Андрія Садового, «українці хочуть змін, хочуть реформ, і вони готові до реформ».

«Але справа в тому, що наші політики до них не готові, оскільки бояться втратити рейтинг. Не проводячи реформи, вони і так втрачають рейтинг. Але ж є наша країна, яку ми втрачаємо», – підкреслив він.
Політик також сказав: «Сьогодні в Україні війна, і я переконаний, що всі тверезомислячі сили повинні бути і працювати разом, але повинні бути свої принципи. Я категорично проти квотного розподілу посад, адже це призводить до руйнування країни – коли на міністерські посади призначають людей, які не готові – «помічник» «помічника». Ми повинні мати адекватних, якісних і самодостатніх міністрів».

Також він додав, що залишається працювати на посаді міського голови Львова: «Ви бачите, що я 50-й у списку і 13% – це для мене не прохідний бар’єр, тому я залишаюся працювати на посаді міського голови. 49 людей у списку краще за мене – це фахівці і професіонали. Якщо я поставив мету об’єднувати, то потрібно все віддати. Також, я діючий міський голова, і моя каденція закінчується наступного року. Це було б не зовсім відповідально в такий час. Тому я прийняв таке рішення».
Нагадаємо, згідно з результатами різних екзит-полів, партія «Самопоміч», лідером якої є Андрій Садовий, проходить у Раду, набравши орієнтовно 12,6%-14,2% голосів виборців.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Андрій Садовий також заявив, що новому парламенту в стислі терміни необхідно прийняти рішення щодо проведення виборів до органів місцевого самоврядування: «Я б дуже хотів, щоб цей парламент достатньо швидко прийняв рішення про вибори в органи місцевого самоврядування вже навесні. Потрібно, щоб приходили відповідальні люди в органи місцевого самоврядування. Адже насправді роботи дуже багато і той досвід, який я маю, буде корисним для нашої фракції, яка працюватиме в парламенті. Проведення дострокових виборів в органи місцевого самоврядування – це воля українського народу, як і була його воля, щоб вибори були за відкритими списками і по пропорційній системі. Якби так було, то результат «Самопомочі» був би в 2–3 рази вище – я в цьому переконаний».

Насправді ж, частина політиків вбачає у такому кроці Садового його амбіційні плани щодо майбутніх президентських виборів в Україні, які як подейкують декотрі політичні «мольфари» уже не загорами.

Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності