Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

АМЕРИКА В БРЕХНІ НЕ ПОСТУПАЄТЬСЯ РОСІЇ?

Стенлі Кубрік: «Всі посадки на Місяць були фальшиві, і я був той чоловік, який знімав це».

Опубліковано передсмертне інтерв’ю відомого кінорежисера Стенлі Кубріка, в якому він детально і докладно розповів про те, що всі посадки на Місяць були сфабриковані НАСА і як він на Землі знімав всі кадри американських місячних експедицій…

Інтерв’ю опубліковане через 15 років після смерті. Режисер Т. Патрік Мюррей взяв інтерв’ю у Стенлі Кубріка за три дні до його смерті в березні 1999 року. Попередньо він був змушений підписати 88-сторінковий договір про нерозголошення (NDA) змісту інтерв’ю протягом 15 років з дня смерті Кубрика.

Передсмертний інтерв’ю Кубріка в останні дні стало справжньою сенсацією в усьому світі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Щоб зрозуміти її масштаб достатньо зробити запит в Гуглі, де відео інтерв’ю зі Стенлі Кубриком нині рве інтернет-простір:
У 1971 році, Кубрік виїхав із США до Великобританії і більше в Америці не з’являвся. Всі його наступні фільми знімалися тільки в Англії. Довгі роки режисер вів самітницьке життя, побоюючись вбивства. За повідомленням англійської газети «Сан», режисер «боявся бути вбитим американськими спецслужбами за прикладом інших учасників телезабезпечення місячної афери США».

Режисер раптово помер нібито від серцевого нападу в кінці монтажного періоду фільму «З широко закритими очима», головні ролі в якому зіграли Том Круз і Ніколь Кідман. Саме Кідман у липні 2002 року в інтерв’ю американській газеті «The National Enquirer» повідомила, що Кубрік був убитий. Режисер подзвонив їй за дві години до офіційного часу «раптової смерті» і просив не приїжджати в Хертфордшир, де, як він висловився, «всіх нас отруять так швидко, що ми не встигнемо навіть пчихнути». За твердженням британських журналістів, співробітники Агентства національної безпеки США вперше намагалися вбити Кубріка ще в 1979 році.

Насильницький характер смерті Кубрика 7 березня 1999 в англійському маєтку під Харпендені (графство Хертфордшир) стала надалі причиною одкровень його вдови. Влітку 2003 року в інтерв’ю французькому телебаченню, а пізніше, 16 листопада 2003 року в передачі «Темна сторона Місяця» (телеканал CBC Newsworld) вдова режисера, німецька актриса Крістіана Кубрік (Christiane Susanne Harlan) зробила публічне визнання, суть якого в наступному:

У той час, коли СРСР вже щосили освоював космос, президент США Річард Ніксон, натхненний, за словами вдови, науково-фантастичним фільмом-епопеєю її чоловіка, який увійшов в історію як один з кращих шедеврів Голлівуду «2001: Космічна Одіссея» (1968), закликав режисера разом з іншими голлівудськими професіоналами «рятувати національну честь і гідність США». Що майстри «фабрики мрій» на чолі з Кубріком і зробили. Рішення про фальсифікацію приймалося особисто президентом США.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Подібні заяви від учасників «проекту» робилися і раніше.

Зокрема, інженер-ракетник Білл Кейзінг (Вill Kaysing), працював у Rocketdyne, компанії, що будувала ракетні двигуни для програми «Apollo», автор книги «Ми ніколи не літали на Місяць. Американський обман вартістю у 30 млрд. доларів» (We Never Went to the Moon: America’s Thirty Billion Dollar Swindle), що вийшла в 1974 році і написаній у співавторстві з Randy Reid, також заявив, що під виглядом прямого репортажу про посадку місячного модуля НАСА розповсюдило фальшивку, зняту на Землі. Для зйомок був використаний військовий полігон у пустелі штату Невада. На знімках, зроблених в різний час радянськими розвідувальними супутниками, можна чітко бачити величезні ангари, а також поцятковану «кратерами» велику ділянку «місячної поверхні». Саме там і відбулися всі «місячні експедиції», екранізовані голлівудськими фахівцями.

Сміливці були навіть серед самих астронавтів. Так, американський астронавт Брайн О’Лірі (Brian O’Leary), відповідаючи на пряме запитання, заявив, що «не може дати 100-відсоткової гарантії, що Ніл Армстронг і Едвін Олдрін дійсно побували на Місяці».

Проте лише тепер, після безпосередніх зізнань самого Стенлі Кубріка – ​всесвітньо визнаного голлівудського метра режисури, в американській місячній афері поставлена остаточна і жирна крапка.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності