Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

“Американець” в Чорному морі – союзник України чи Росії

В Чорне море увійшов десантний корабель ВМФ США «Carson City» (T-EPF-7). Про це повідомляє Український мілітарний портал.

Відомо, що це судно є першим з типу JHSV, яке пройшло Босфор і увійшло в Чорне море. Кораблі цього класу є багатоцільовими. Вони призначені для роботи в фарватерах і мілководних портах, можуть здійснювати перекидання військ, техніки, вантажів, реалізовувати гуманітарні місії.

Повідомляється, що на борту одного такого корабля можливо розмістити батальйон піхоти, або ж інші підрозділи середнього розміру включно з бойовою технікою типу танків м-1 «Абрамс».

Головним судном серії є USNS «Spearhead», який був введений до складу американського флоту в кінці 2012 року.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Довжина кораблів класу становить 103 метри, а ширина 28.5 метрів. Судно може долати 1200 миль, а також приймати і розміщувати в ангарі вертоліт SH-60 Seahawk.

Зважаючи на нещодавні залицяння Трампа із Путіним постає цілком логічне запитання: чиїм насправді є союзником “американець” в басейні Чорного моря – України чи Росії?

Джерело

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності