Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Американка Яресько не вбачає дефолту

Для Української влади стало уже знаковим, що хто до неї не пройде з виразним «американшьким діяспорним» акцентом, від того не слід очікувати нічого доброго.

Так було з «дипломованим американцем» Романом Зваричем, з Першою (другою) леді третього українського пана (Президента) Катериною Ющенко, а сьогодні є з людиною, яку почергово записують у подруги та сестріньки (кузини) Катерини Ющенко – новоспеченою головою Мінфіну Наталею Яресько.

Так, піні Яресько нині не вбачає того, що Україна перебуває на межі банкрутства. На її думку державі просто потрібна фінансова допомога від міжнародних партнерів…

Про це сказала глава міністерства фінансів України в інтерв’ю німецькому виданню Handelsblatt під час візиту урядової делегації до ФРН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми переживаємо важку фінансову кризу, країна опинилася в складних умовах. Але Україна – не банкрут. Ми абсолютно точно потребуємо нової фінансової допомоги наших партнерів. Нам потрібні кредити, а не подарунки. Зараз ми ведемо переговори з МВФ», – сказала вона. За її словами, озвучені потреби України в додатковому фінансуванні на 2015 рік у розмірі 15 млрд. дол. є попередніми.

Запізнавша всі ази американської фінансової школи пані Яресько зазначила, що в обмін на допомогу від кредиторів уряд обіцяє «амбітну програму реформ» і «велику хвилю дерегулювання». Серед іншого, кроки українського уряду будуть спрямовані на зменшення податків на заробітну плату, виведення компаній з тіньової економіки та реформування державної компанії НАК «Нафтогаз».

Все в пані-міністра звучить гарно. Тільки ось наприкінці грудня 2014 року міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor’s знизило суверенний рейтинг України в іноземній валюті до переддефолтного рівня «ССС-» з негативним прогнозом.
Становище ускладнюється зниженням золотовалютних резервів України на кінець грудня до 10-річного мінімуму на рівні 9,9 млрд. дол., тоді як на обслуговування зовнішнього боргу і виплату боргових платежів у 2015 році буде потрібно понад 10 млрд. дол.!!!

А ключовий «донор» і кредитор України – Міжнародний валютний фонд до кінця 2014 року не прийняв рішення про виділення Києву третього траншу кредиту за програмою stand-by. Чергова місія Фонду приїхала до Києва 8 січня, і український уряд за результатами її роботи очікує отримання чергових траншів і можливого перегляду програми, включаючи основні показники результативності реформ і збільшення обсягу кредитування на 15 млрд. дол.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Після вище описаного тут не вистачає тільки Романа Козака, який би міг сказати сьогодні Порошенку, як колись Ющенкові: «Пане Президенте, Ваша Яресько – американка»!..

Але, враховуючи, кумівські стосунки нинішнього Президента України не тільки з Луценком, Білозір та кількома батальйонами політиків, чиновників, бізнесменів, а й з тими самими Ющенками – це буде марна трата часу.

Проте, тут уже можна балакати про міжнародну «фінансову змову» довкола України на чолі з євреями Ротшильдом та Соросом, який, як виявляється, колись спонсорував навчання ще одного українського міністра-іноземця – Абромавічуса…
Залишається лиш додати, що після того як Україна за останній рік спритного керування нею «демократів», і не без сторонньої допомоги, уже зайняла своє почесне місце в рядах країн третього світу, тут, мабуть, теж слід чекати давно традиційних для цих країн масових маніфестацій біля урядових та міжнародних дипломатичних установ, головним гаслом яких є слоган: ЯНКІ, ГОУ ХОУМ!

Підготував Тарас Боднар

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності