Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Американські лікарі визначають діагноз без аналізів

У Нью-Йоркських лікарнях системи Northwell Health і в близько 40 клініках штатів Вісконсін і Юта використовують новий метод встановлення діагнозу. Для цього не використовують жодного аналізу. Після відповіді на невелику кількість запитань лікаря про стан пацієнта програма оцінює ймовірність того чи іншого захворювання.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal. Поки систему застосовують для діагностики пацієнтів, у яких підозрюють легеневу емболію, пневмонію і стрептокок. Лікар повинен відповісти на п’ять простих питань. Серед них, чи лихоманить пацієнта, чи хриплять легені та який пульс, а також про вік пацієнта й про попередні госпіталізації.

Більшості лікарів не подобається така діагностика. Сімейний лікар з 40-річним стажем Джон Бізлі наголошує, що програма може занадто «легковажно» поставитися до симптомів хвороби, а це призведе до неправильного діагнозу.

Як показало дослідження, лікарі, які користувалися новою системою, призначили пацієнтам на 25% менше ліків. Керівник програми в нью-йоркських лікарнях доктор МакГінн заявив, що інші дослідження також показали ефективність програми і її алгоритму. Для діагностики інших хвороб вже існують десятки подібних алгоритмів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності