Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Американський стратегічний радник розпочав роботу в Міноборони України. Біографія

Вчора, 27 листопада, у Києві, міністр оборони України Степан Полторак провів зустріч із Послом Сполучених Штатів Америки в Україні пані Марі Йованович та новопризначеним стратегічним радником від Сполучених Штатів Америки паном Кітом Дейтоном. Під час зустрічі пані Марі Йованович представила стратегічного радника від Сполучених Штатів Америки пана Кіта Дейтона, який розпочинає роботу в Міністерстві оборони України та Генеральному штабі ЗС України.

«Я обізнаний з культурою Вашої країни та викликами, які стоять перед нею на шляху до впровадження принципів та стандартів Альянсу. І допомагатиму Вам в цьому. Я буду дуже відданий справі та прагну знайти саме українське рішення для впровадження цих норм. Я тут і буду тут з Вами, щоб розуміти та почути, що потрібно Вам шляхом проведення постійних зустрічей, консультацій, налагодження діалогу та після аналізу ситуації», – цитує Дейтона прес-служба Міноборони.

В рамках зустрічі сторони обговорили питання упровадження принципових проектів оборонної реформи в Україні, зокрема заходи, які проводяться в оборонному відомстві у зв’язку із прийняттям Закону України «Про національну безпеку», впровадження цивільного контролю у Міноборони, посилення прозорості закупівель з метою унеможливлення зловживань у цій сфері, реформування військової освіти, проведення оборонного огляду та реформи управління Збройними Силами України.

Кіт Дейтон має досвід роботи в регіоні. Він також є директором Європейського центру дослідження проблем безпеки Джорджа С. Маршалла.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

ДОВІДКА:

Кіт Дейтон (англ. Keith Dayton) (7 березня 1949) — американський Генерал-лейтенант. Директор Європейського центру з вивчення питань безпеки ім. Джорджа Маршалла. Стратегічний радник Міністерства оборони України (з 2018).

Генерал Дейтон отримав ступінь бакалавра гуманітарних наук в Коледжі Вільяма і Мері, ступінь магістра історії — в Кембріджському університеті і ступінь магістра міжнародних відносин — в Університеті Південної Каліфорнії. Володіє російською мовою і трохи говорить по-німецьки.

Крім досвіду в військово-політичній сфері, за час своєї служби генерал Дейтон займав чотири командні посади в якості офіцера-артилериста, він також був офіцером з оперативних питань і начальником штабу. Він навчався в Гарвардському університеті по стипендіальній програмі Коледжу для вищого складу і був старшим науковим співробітником Сухопутних військ в Раді з міжнародних відносин в Нью-Йорку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, генерал Дейтон працював директором з оперативних питань і директором по агентурної розвідки Розвідувального управління міністерства оборони у Вашингтоні, в тому числі був директором Групи з вивчення Іраку для операції «Іракська свобода» в Іраку; потім очолював Управління стратегії, планування та політики міністерства Сухопутних військ, перш ніж отримав призначення в Єрусалим в грудні 2005 р

Генерал Дейтон пройшов навчання на курсі офіцерів-країнознавців в Інституті з вивчення Радянського Союзу Сухопутних військ США в Гарміш-Партенкірхені. Серед його призначень в цій області: офіцер штабу з військово-політичних питань (Сухопутних військ США) у Вашингтоні; військовий аташе США в Росії; і заступник начальника з військово-політичних питань відділу Європи та Африки Управління стратегічного планування та політики ОКНШ у Вашингтоні.

Він вийшов у відставку з дійсної військової служби 1 грудня 2010 року о званні генерал-лейтенанта, прослуживши в збройних силах більше 40 років. Його останнім призначенням на дійсній службі була посада Координатора США з питань безпеки між Ізраїлем і владою Палестинської автономії в Єрусалимі.

Директор Європейського центру з вивчення питань безпеки ім. Джорджа Маршалла.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Серед його військових нагород — Медаль за видатну службу в Збройних силах (США) з двома пучками дубового листя, медаль СВ «За видатні заслуги» з пучком дубового листя, медаль міністерства оборони «За видатну службу» і орден Почесного легіону з пучком дубового листя.

Фото Міноборони України

Нагадаємо, президент підписав указ про введення в Україні воєнного стану. У Верховній Раді відбулося голосування за президентський законопроект про воєнний стан в Україні. Депутати прийняли його з коригуваннями.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності