Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Антонов” не переживе “ефективного менеджменту” Абромавічуса

Про проблеми українського авіапрому відомо багато і давно. Підприємство «Антонов» роками не може вийти з системної кризи. Але тепер, схоже, «Антонов» дійсно – «все»…zavod-Antonov

Могутнє державне підприємство створювалося силами величезної держави, СРСР. Послужний список «Антонова» вражає. Серед його розробок знаменитий «кукурузник» Ан-2, військово-транспортний Ан-12, який літає й сьогодні, крилаті гіганти Ан-22 «Антей», Ан-124 «Руслан» і Ан-225 «Мрія». Народилося авіаційне підприємство в Новосибірську, але після було переведено до Києва.

Проблеми почалися давно, але зараз виробництво практично припинилося, документацію на літаки почали розпродавати за кордон. Колишній генеральний директор ДП зібрав валізи і перебрався в Азербайджан. Почали йти досвідчені фахівці, яких замінили «зелена» молодь і горезвісні «ефективні менеджери».

Власне кажучи, останні і ставлять зараз остаточно хрест на «Антонові». Один з колишніх членів команди Порошенка Айварас Абромавічус, нинішній генеральний директор «Укроборонпрому», куди входить авіаційне підприємство, має намір «оптимізувати» роботу «Антонова». Робить він це вельми своєрідно: підприємство має намір знести.

«Антонову» не пощастило стояти в українській столиці, займаючи дорогу землю. Якщо вірити депутату Олександру Дубинському, Айварас Абромавічус основну частину свого часу займається підготовкою даної «оптимізації». Підприємство буде знесено, земля в Києві – розпродана. Причетні до схеми особи непогано нагріють на цьому руки. А що буде з «Антоновим»?

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

А з ним все куди сумніше. Його мають намір перенести в Київську область, селище Гостомель, де земля дешевше. Новобудова в чистому полі за рахунок державних коштів, ясна річ, відкриває додаткові можливості для корупціонерів. Це означає гарантований довгобуд, оскільки ніхто в своєму розумі не стане різати курку, яка несе золоті яйця.

Про перезапуск «Антонова» на новому місці можна забути, цей проект гарантовано перетвориться на фінансову «чорну діру» для бюджету. Навіть почни він функціонувати через кілька років, всі його співробітники на той час знайдуть собі іншу роботу. Як з Києва щодня тисячі людей повинні їздити в цей самий Гостомель і назад, незрозуміло.

«Антонов» – «все». Зачистка української промисловості руками «ефективних менеджерів» підходить до свого логічного завершення.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності