Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

До апарату Вищого антикорупційного суду можуть увійти представники СБУ та НАБУ

Глава Офісу Президента Андрій Богдан під час Національної ради з питань антикорупційної політики запропонував відправити на конкурс до апарату Вищого антикорупційного суду працівників СБУ та НАБУ.завантаження (1)
Під час Національної ради з питань антикорупційної політики 17 липня глава Офісу Президента Андрій Богдан запропонував керівникам СБУ та НАБУ відправити частину своїх працівників на конкурси до апарату Вищого антикорупційного суду.

«Можливо, вони виграють, займуть якісь посади, і вам буде простіше працювати одне з одним», — сказав Андрій Богдан.

Суддя Вищого антикорсуду Євген Крук подякував за пропозицію. Він зазначив, що попри те, що вчора кандидати до апарату ВАКС склали ситуативні завдання, з 10-15 конкурсантів по трьом посадам оголосили повторний конкурс. «Тобто ми не знайшли таку особу, яка зможе взяти на себе відповідальність за документообіг та авторозподіл, яка б забезпечила повний захист інформації. Конкурсна комісія порадилася і вирішила, що краще працювати вдесятьох, але чесно», — пояснив суддя.

«Тому МВС теж має своїх агентів відправити на конкурс. Цих двох відомств не вистачає», — відповів Богдан.

На це Володимир Зеленський жартома звернувся до Андрія Богдана: «Зачем ты троллишь людей?»

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, наразі проводяться конкурси до апарату цього суду. Руслан Рябошапка звернув увагу на важливість того, щоб з боку його працівників не було витоків інформації.

«Ви ж знаєте, було декілька кримінальних проваджень, коли апарат ділився інформацією з процесуальними фігурантами. Тому було б дуже важливо, щоб такі помилки не дискредитували Вищий антикорсуд», — підкреслив він.

Раніше президент України Володимир Зеленський оновив склад Національної ради з питань антикорупційної політики.

Також нам стало відомо, з ким буде боротися Володимир Зеленський.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, Президент запропонував Раді законопроект про відповідальність за незаконне збагачення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності