Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Аптеки – під контролем

На Івано-Франківщині успішно завершилася профілактична операція під умовною назвою «Батискаф – 2013»
Відповідно до наказу МВС на території України з 28.10.2013 по 28.11.2013 проходили комплексні оперативно-профілактичні заходи з виявлення та перекриття каналів витоку підконтрольних лікарських засобів з суб’єктів легального обігу під умовною назвою «Батискаф».
Підготовчий етап проходив з 28 по 31 жовтня 2013 року, а практичний – з 01 по 28 листопада 2013 року.
Під час проведення заходів особливу увагу було приділено закладам ветеринарної медицини, аптечним установам, комерційним структурам, які займаються реалізацією отруйних, сильнодіючих лікарських засобів та прекурсорів, установленню фірм, що здійснюють незаконну господарську діяльність з підконтрольними речовинами.
Також проаналізовано інформацію про суб’єкти господарювання та осіб, які здійснюють діяльність у сфері обігу підконтрольних речовин з порушенням вимог чинного законодавства.
У перші дні проведення операції «Батискаф» працівники міліції Надвірнянщини, перевіряючи оперативну інформацію, встановили що на початку листопада 2013 року місцевий житель в м.Надвірна знайшов полімерний пакет, вмістом якого були невеликі полімерні пакети прозорого кольору в кількості 9 штук, які кожний по окремості були заповнені розсипчастою речовиною. Згідно висновку експерта речовина являється перманганатом калію. Після того впродовж двох тижнів останній зберігав при собі знайдений ним полімерний кульок з перманганатом калію.
12.11.2013 року приблизно о 18.30 год чоловік, перебуваючи в районному центрі продав своєму знайомому для його особистого використання 5 полімерних пакетиків із перманганатом калію, за що отримав від останнього грошову винагороду. Решту полімерних пакетиків з прекурсором залишив при собі.
Цей факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікується ч. 2 статті 311 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, чи пересилання прекурсорів». За подібні дії санкція статті КК передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2-х до 5-ти років.
Також правоохоронці не залишили без уваги ветеринарні установи та підприємства, що виробляють підконтрольні речовини, були перевірені особи, які мають допуск до цієї діяльності.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності