Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Арешт посла Британії та збройні сутички поліції і демонстрантів у Ірані, – наслідок збиття Boeing 737 (відео)

Посол Великої Британії в Ірані Роб Макейр був заарештований вчора ввечері в Тегерані за звинуваченням в “підбурюванні” до протестів.23274398-7876363-riotpolicewithshieldsandbatonsmassedtodisrupttheantig

Про це повідомили Mail Online і іранське агентство Tasnim.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИПісля звинувачення з боку США, прем’єрів Канади, Австралії та Британії Ірану довелося зізнатися у збитті Боїнга

Роб Макейр був присутній під час демонстрацій перед Тегеранським університетом Аміра Кабіра і був заарештований після нібито спроби “розпалювання” протестів.

Британського посла відпустили за годину після затримання. Інших деталей не повідомляється.23274396-7876363-thousandsgatheroutsideamirkabiruniversityonsaturdaysc

Міністр закордонних справ Великої Британії Домінік Рааб заявив, що арешт посла в Тегерані без будь-яких підстав і пояснень є грубим порушенням міжнародного права.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Старший представник Міністерства закордонних справ Великої Британії Роб Макейр був призначений на посаду посла в Ірані в квітні 2018 року.23274402-7876363-theregimequicklycrackeddownontheprotestswithteargasan

У суботу, 11 січня, після офіційного зізнання Ірану у збиванні українського літака Boeing 737, на вулиці столиці країни Тегерана на знак пам’яті 176 жертв трагедії вийшли мітингувальники.

Активісти, в основному молодь, озвучили гасла проти уряду. Підтверджувальні відео з’явилися в соціальних мережах.

 Так, зокрема студенти Технологічного університету імені Аміра Кабіра під стінами Корпусу вартових ісламської революції скандували: “Смерть брехунам! Смерть диктатору!” Вони запалили свічки пам’яті.

Протестувальники також заявили, що відставки представників влади їм недостатньо – народ вимагає справедливості. Мітинг переріс у зіткнення з поліцією. Правоохоронці застосували силу і сльозогінний газ.

Стало відомо, що сили безпеки Ірану відкрили вогонь по мирних демонстрантах перед університетом Аміра Кабіра. У хід пішли світлошумові гранати.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Станом на 21:50 протести спалахнули вже в 6 іранських містах.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності