Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Австрійські Габсбурги як і колись закликають не вірити Росії та вгамувати її

Європейський Союз має припинити стратегію умиротворення щодо агресора Росії, а також відкрити Україні перспективу членства, переконує онук останнього австрійського імператора Карла I та нинішнього глави Дому Габсбургів – Карла фон Габсбурга, пише kvh.88271C86-7602-47D6-9153-4342DC_s

Стосовно України на даний момент залишається лише один захід, який можна здійснити з боку ЄС: перетворити Політику сусідства у чітку політику вступу, а також припинити політику умиротворення стосовно Москви. Це буде важко, але, врешті-решт, йдеться про питання, чи Європа все ще відіграватиме самостійну роль“, – йдеться у статті.

На переконання Карла фон Габсбурга, який зараз також обіймає посаду президента Пан’європейського руху Австрії, без чіткої стратегії стосовно Росії Європа ставатиме дедалі слабкішою.

Він зазначив, що відразу після нової ескалації російської агресії проти України Німеччина та Франція запропонували свою посередницьку роль у конфлікті, однак наразі є проблема з довірою до європейських посередників.

Володимир Путін був достатньо розумним, щоб розраховувати на таку реакцію. Думаючи стратегічно, він за останні роки створив так, що європейська політика щодо Москви стала дезорієнтованою, а щодо посередників існує велика проблема у довірі“, – зазначається у статті.17581989_401

ФОТО: Австрійські улани конвоюють полонених росіян, І Світова війна

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, Німеччина та Франція “посередничають” й далі, “але Росія не проявляє готовності припинити конфлікт”, а посередництво йде в нікуди.

Посередництво повинно полягати не в тому, щоб заохочувати агресора, а в тому, щоб примусити нападника припинити свою агресію“, – наголосив він.

При цьому, Карл фон Габсбург вказав на те, що виникає питання, “а наскільки заслуговують на довіру окремі країни в їх ролі як посередників стосовно України”.

І тут мова не лише про безуспішність їх попередніх посередницьких зусиль як у випадку з Грузією. Німеччина будує спільно з Росією нові газопроводи, які, з російської точки зору, передусім, мають великий політичний інтерес: оминути Україну. Шрьодеризація німецької політики зайшла занадто далеко“, – йдеться у статі.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За словами Карла фон Габсбурга, Австрія також могла б відігравати важливу роль як посередник. Він нагадав, що протягом року мала місце інтенсивна дипломатія візитів між Віднем та Москвою, що під час Австрійського головування в ЄС чи підготовки до нього є нормальним. Водночас, наразі ще зрозуміло, які цілі переслідувала ця дипломатія візитів, адже дехто вбачає схожі інтереси, як у Німеччині, у питанні постачання газу.

Ця дипломатія зашкодила справжньому посередницькому іміджу Австрії в Україні. Багато гучних голосів, щоб зняти санкції з Росії, також не покращують положення“, – заявив він.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності