Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

«БАТЬКІВЩИНА» і «СВОБОДА» проти КОНСТИТУЦІЇ ПОРОШЕНКА

http://photo.unian.netУ «Батьківщині» новий проект змін до Конституції назвали «узурпацією влади».

Фракція «Батьківщина» вимагає відтермінувати розгляд проекту змін до Конституції України, а у «Свободі» відмовляються голосувати за нього.

Так, у «Батьківщині» новий проект змін до Конституції назвали «узурпацією влади».

«Фракція «Батьківщина» на засіданні у четвер уповноважила голову Сергія Соболєва терміново звернутись до президента Петра Порошенка з проханням відтермінувати розгляд проекту змін до Конституції України. «Батьківщина» наполягає на тому, щоб президент вніс новий проект змін до Конституції, який не передбачає узурпацію влади новим президентом та передбачатиме реальну децентралізацію влади», – написала прес-секретар фракції Тетяна Золотарьова на своїй сторінці у Facebook.

У свою чергу народний депутат від «Батьківщини» Андрій Павловський заявив журналістам, що в результаті важких дискусій фракція більшістю голосів ухвалила рішення, що в тому вигляді, в якому пропонуються зміни до Конституції, їх підтримувати не можна.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми не будемо голосувати за такі зміни, бо там за назвою «децентралізація» фактично є узурпація влади як посилення повноважень тільки однієї гілки влади, а саме – президента. Послаблення парламенту, який втрачає вплив на важливі кадрові призначення, і так далі», – сказав депутат, передає УНІАН.

За його словами, нова Конституція «принижує Верховну Раду».

«Хтось, я так підозрюю, мабуть, Роман Зварич разом з Ківаловим на коліні у коридорі Адміністрації президента щось написали. Мабуть, Петро Олексійович і сам не прочитав. Скидають сюди, у Верховну Раду і, принижуючи Верховну Раду, в порушення регламенту, примушують зразу голосувати», – сказав він. У свою чергу, фракція «Свобода» у парламенті відмовляється голосувати за зміни у Конституцію, запропоновані Порошенком.
«Фракція «Свобода» не буде підтримувати запропоновані зміни до Конституції», – сказав лідер фракції Олег Тягнибок. Він додав, що декілька запропонованих норм є неприйнятними для його політичної сили.
Зокрема, за словами Тягнибока, у статті 143 Конституції пропонується визначити, що російській мові, а також іншим мовам національних меншин буде надано статус, який визначатиметься навіть на рівні сільських і селищних рад.

«Ви собі можете уявити, що станеться в Україні, коли кожне село буде визначати собі соціальний статус для мови, яка має існувати в тому селі? Це буде повна катастрофа, це може стати серйозним розколом в Україні», – вважає Тягнибок.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, він зазначив, що жодна із пропозицій «Свободи» до Конституції не була врахована, зокрема – обрання парламенту за пропорційною системою, за відкритими списками; зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300; скасування депутатської, суддівської та президентської недоторканності; кримінальна відповідальність за неособисте голосування депутатів; виборність суддів громадянами України; заборона комуністичної і нацистської ідеології.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності