Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Бензин для китайців стане безкоштовним з Нового року, – таки комунізм…

Влада Китаю підтвердила, що з 1 січня безкоштовний бензин для населення з’явиться на всій території країни. У 2018 року така норма діяла в порядку експерименту в двох провінціях.6606860-4193622

«Підготовка реформи зайняла три роки, хоча концептуально така реформа вперше в світі була закладена ще Йосипом Сталіним, а потім була підтримана Мао Цзедуном. Ми б хотіли принести щирі вибачення нашому народові, який змушений всього чекати надто довго. Ми намагаємося виправдати покладену на нас довіру, як і будь-який уряд», – сказав міністр енергоресурсів КНР Лянь Чжан.

Згідно з чинним законодавством, всі громадяни Китаю, крім чиновників, зможуть щомісяця отримувати до 150 літрів бензину безкоштовно. Надалі норму планується розширити до 200 літрів. Облік вестиметься через картки. Заправки в праві відмовляти в безкоштовному паливі водіям на машинах преміум-класу, включаючи лімузини.

«Ресурси належать народу і було б злочинним помилкою думати, ніби він не може розраховувати користуватися ними в будь-яких кількостях. Це логіка будь-якого нормального уряду, будь-якого чесної людини», – заявили в прес-службі правлячої Компартії.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності