Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

“Білорусь хочуть розірвати на шматки, як Україну. Я попереджаю майданутих олігархів…” – Лукашенко

Глава Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відповідь на неправомірні дії протестуючих буде адекватною, а розвалити країну, як Україну, він не дозволить.

Лукашенко публічно звинуватив Росію і деякі спецслужби західних країн в кровопролитті.

Президент зазначив, що Білорусі підготували український сценарій. Відморозки на вулицях, дегенеративна і керована опозиція в руках олігархів, потім розкол Білорусі на кілька частин, сепаратизм, економічний крах і кінець Білорусі як держави.

Лукашенко заявив, що виборчі кампанії опозиціонерів фінансував Газпром:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Більше, ніж фінансуються. Там величезні гроші закачано через “Газпром”. Часом навіть “Газпром” не знав, які гроші витрачаються на ці вибори», – сказав пан Лукашенко в інтерв’ю українському журналісту Дмитру Гордону, відповідаючи на питання, чи має Росія відношення до Тіхановскої і ко.

Лідер Білорусі публічно заявив, що майданів в Білорусі не буде.

Те, про що я говорив, це все підтверджується. Якщо хтось не вірив, то він зараз в це вже повірив. Тобто нам намагаються цю “заварушку” підкинути. Я попереджав: майдану не буде, як би комусь цього не хотілося. Тому треба втихомиритись, заспокоїтися, – зазначив білоруський лідер. – А батькам втретє кажу подивитися, де їхні чада, щоб не було потім боляче. Щоб не ахали, що не охали. Поранено десь близько 250 хлопців з ОМОНу. Є переломи рук, ніг. Спеціально, цілеспрямовано били по цим хлопцям. Вони відповіли. Чого тепер ридати і плакати? Тому відповідь буде адекватною. Країну розірвати, як Україну, ми не дозволимо“.

Олександр Лукашенко розповів, що, збираючи по крихтах інформацію напередодні, вже було видно, що може бути.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Звичайно, це не те, що хотілося (організаторам акцій, – Ред.). Хотілося, як я говорив, розпалити пожежу в центрі Мінська, хапати головешки і розкидати по всьому Мінську. Звичайно, це у них не вийшло. Десь, може, і ми допустили якісь помилки, десь були промахи. Я теж чесно зізнавався, що ми ще не все знаємо, чого вони хочуть“, – поділився глава держави.

Також глава Білорусі розповів про те, що йому доповіли вранці.

По одній розмові ми бачимо ляльководів. Одна з ліній цих ляльководів – Чехія-Росія. Сьогодні вже з Чехії управляють нашим об’єднаним штабом, де, вибачте мене, сидять ці овечки, нічого не розуміючи, що від них хочуть. Я доручив видати цю інформацію в ЗМІ, щоб побачили, чого вони хочуть. Вони продовжують насідати, продовжують вимагати: виводьте людей на вулицю і ведіть переговори з владою про добровільну здачу влади “, – заявив Олександр Лукашенко.

Тобто Лукашенко, який перебуває на чолі вертикалі влади, на чолі держави добровільно при 80% голосів повинен передати їм владу. Це звідти (з-за кордону. – Ред.) Йдуть команди. Треба віддати належне місцевим нашим – вони вкрай обурені і кажуть: так це неможливо, в Білорусі не та ситуація, щоб вести переговори, – розповів Президент. – Загалом, намагаються керувати процесом з-за кордону. Я про Польщу не кажу. Там вже все осіли і теж починають смикати за ниточки. Я не кажу про Україну (звідти їхали). Це, впевнений, не державна політика, але там вистачає цих майданутих, про яких я говорив. В тому числі, на жаль, з Росії певний приплив людей “.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Крім того, Лукашенко зазначив, що нібито приїжджі не лізуть самі на багнети. “Вони на багнети пацанів кинули. Ви ж бачили, хто сьогодні вночі там бродив і намагався провокувати міліцію. І не просто провокувати. Ви помітили – вони вже штурмом намагалися взяти чи то РВВС, то чи УВС. Вони в Новогрудку і Кореличах, по-моєму (ця інформація підтверджується), штурмом хотіли взяти органи влади “, – навів факти білоруський лідер.

Також, за його словами, тієї ночі 200-300 чоловік були кинуті організаторами акцій на самий південь Білорусі, де в одному з міст був оточений райвиконком. “Довелося прикордонникам втрутитися – там прикордонний загін базується. Тобто в окремих точках, де зібрали людей, вони намагалися захопити органи влади “, – сказав глава держави.

Лукашенко підкреслив, що певні люди, перебуваючи за кордоном, ляльководи, отримують за це великі гроші, а пацани – учасники несанкціонованих акцій – цього не розуміють. “Але якщо в 200 м від Палацу Незалежності збирають натовп, і по телефону ми чуємо: нам треба тисяч 100, щоб йти на штурм Палацу Незалежності … Яка реакція буде правоохоронних органів? Це добре, що ОМОНівці замкнули. Якби вони дійшли до Палацу Незалежності, там вже інший розклад, там Служба безпеки працює, антитерор. І це б їм мало не здалося. Тому треба сказати спасибі цим хлопцям – ОМОНівцям – вони їх вберегли від критичного кроку. Ситуація була катастрофічною, але дуже небезпечною для людей, яких штовхнули на вулиці“, – підсумував Олександр Лукашенко.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності