Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Більше 5 тис. українців захворіли на кір від початку Нового року

Від початку 2019 року на кір в Україні захворіли більше 5 тисяч українців. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я України.

За попередній тиждень до лікарів звернулися понад 2,5 тисячі людей:  1087 дорослих і 1 680 дітей. Найвищі показники захворюваності у Львівській, Вінницькій, Рівненській, Чернівецькій областях та у місті Києві.1509245314_e-news.su_29101702

Зафіксовано два смертельних випадки. У одного з померлих, 49-річного мешканця Рівненської області, не було жодного щеплення.

«Щеплення — єдиний надійний спосіб захисту від кору, навіть якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності», — йдеться у повідомленні профільного міністерства.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Раніше глава МОЗ Уляна Супрун нагадала українцям, що крім вакцинацій у дитинстві та від дифтерії і правця кожні 10 років є ще багато важливих щеплень, які дають багато переваг.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИСупрун в Ужгороді. Москаль її ігнорує

У відомстві нагадують, що кір — надзвичайно заразне інфекційне захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом, тобто при чханні, кашлі або розмові хворого. 9 з 10 невакцинованих людей, що контактують із хворим, будуть заражені. Хвороба може мати тяжкий перебіг і призвести до тяжких ускладнень — пневмонії, вушної інфекції, запалення мозку, а також до інвалідності та смерті.

Нагадуємо, у 2018 році на кір офіційно захворів 54 481 українець, з них 34 277 – діти. Померли від ускладнень кору офіційно 16, з них 12 дітей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нагадаємо, що епідемія кору в Україні розпочалася ще у 2017 р.. Тому дехто з політиків називає епідемію прихованим геноцидом.

Як повідомлялося раніше, у перший тиждень 2019 року в Києві від ускладнень після грипу померла одна людина. Жертвою хвороби став 59-річний чоловік, який помер 1 січня.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності