Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

“Бліцкриг” Covid-19 у Львівській лікарні швидкої допомоги

67 працівників львівської лікарні швидкої допомоги захворіли на Covid-19. У лікарні запровадили вахтовий режим роботи, персонал ночує у сусідньому готелі. А 10 травня, нагадаємо, після тривалої боротьби із коронавірусом помер Івано-Франківської станції швидкої медичної допомоги Ігор Ковалюк.

Від початку карантину лікарня швидкої медичної допомоги стала єдиною у Львові та частково в області, яка лікує пацієнтів з гострою патологією, в тому числі з супутніми пневмоніями. Медики не можуть перевірити одразу, чи госпіталізований хворий інфікований коронавірусом, тож наражають на небезпеку і себе. З середини березня у лікарні на Covid-19 захворіли 67 працівників. З них: 30 лікарів, 27 медичних сестер і 10 санітарок.

«З тих медичних працівників зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 17 лікарів, медсестер, санітарочок, вони у середньому стані. Значна частина медичних працівників — на амбулаторному лікуванні, вони мають захворювання в легкому перебігу», — розповіла медична директорка з лікувальної роботи лікарні швидкої допомоги Леся Кобецька.

Четверо медиків вже одужали та приступили до роботи. Головний лікар закладу надіслав листа міському голові, щоб медпрацівники, які захворіли, отримали компенсацію по 20 тис грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«Ми звернулися в Національну службу здоров’я України для того, щоби лікарня була визнана як лікарня, яка, надаючи ургентну допомогу, також лікує пацієнтів на коронавірусну палотогію», — прокоментував головний лікар лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Без такого визнання усі медики в лікарні працюють без додаткової оплати. А навантаження зросло майже втричі. Аби вберегти здоров’я своїх працівників, тут запровадили вахтовий режим. Через кожні два тижні персонал змінюється: половина медиків працює, інша — на самоізоляції. Чимало працівників живуть у районах, тож, щоб вчасно бути на роботі, готель «СВ», який розташований у п’яти хвилинах від лікарні, запропонував свою допомогу.

Уляна Чучман з колегою обжили один з готельних номерів з самого початку вахтового режиму. Каже, автобусний районний спецрейс до її села курсує дуже ненадійно. А запізнюватись на зміну в операційне відділення не можна.

«Коли ми виходили тільки на вахту, то я не знала де я буду жити і як це все буде. Коли ми прийшли, то нам сказали що в готелі «СВ» є вільні номери. Ми були приємно вражені. Тут чудові люди. Покоївка приходила, підтримувала нас. Питала, що потрібно, чи не холодно, чи тепла вода. Весь час так старались, щоб нам було комфортно і щоб ми відчували тут як вдома», — розповіла сестра-господиня операційного відділення лікарні швидкої допомоги Уляна Чучман.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За увесь час карантину у готелі мешкало загалом 58 медпрацівників.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності