Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

«БОРДОВА» ЛИХОМАНКА НА ПРИКАРПАТТІ

Протягом останніх двох тижнів на Прикарпатті стрімко зросла кількість зовнішньої політичної реклами. По характеру облич на бордах можна роботи безпомилкові висновки, хто ж збирається чи, точніше, вже зібрався вступити у виборчі перегони на тому чи іншому мажоритарному окрузі.

На Коломийщині беззаперечним лідером по кількості такої реклами є депутат Івано-Франківської обласної ради Юрій Романюк, який поруч з цим є також координатором Координаційного центру швидкого реагування в Івано-Франківській області «Благодійний центр оборони Прикарпаття» (займається забезпечення прикарпатських учасників АТО необхідним обладнанням за рахунок наших з вами пожертвувань).

Його борди ви зустрінете в селищі Отинія, в Нижньому Вербіжі, в Коломиї і т. д..

Редакція «ЗЛ» вирішила поцікавитися скільки таке задоволення вартує у місцевих фірм, що займаються виготовленням і розміщенням зовнішньої реклами. Отож, виготовлення (друк) для одного такого борду обійдеться близько 200 грн., його поклейка на борді – ще 150–200 грн. (це потребує спеціального транспорту, клею, двох робочих і т.ін.), а оренда самої площі на щиті коштує від 1700 до 2000 грн. за один місяць…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Простими математичними діями не складно підрахувати, що на цей піар Юрій Романюк витрачає чималеньку суму. І ось тут виникає просте і логічне запитання: чому нас закликають щодня робити пожертви ті, хто так просто викидає такі великі кошти на такі «непотрібні» в сьогоднішній ситуації речі. Адже економія на піарі могла би суттєво фінансово допомогти учасникам АТО, які справді потребують будь-якої допомоги.

Сусідній з Коломийським Косівський район теж уже замайорів яскравими бордами голови Косівської райради Михайла Шатрука. І знову теж саме запитання. Але, якщо сім’я Юрія Романюка володіє якимось бізнесом, то відкіля кошти на таке не дешеве задоволення у голови райради, чия зарплата на сьогодні становить близько 6 тис. гривень, на які він може собі дозволити всього-навсього три борди? І це при тому, що відповідно до пункту 3 статті 55 ЗУ «Про місцеве самоврядування»: «Голова ради працює у раді на постійній основі, не може мати інший представницький мандат, суміщати свою службову діяльність з іншою роботою, у тому числі на громадських засадах, займатися підприємницькою діяльністю, одержувати від цього прибуток». Можливо хтось з його родичів на місцевому базарі приторговує гуцульськими сувенірами і тим йому допомагає?..

Хоча, можна припустити, що суму для розміщення привітань Михайла Шатрука з Днем Незалежності оплатили за рахунок коштів районної ради. Але тоді, якщо це не є «розбазарюванням» державних коштів, то, мабуть, є верхом цинізму по відношенню до своїх краян, які щодня віддають останню гривню на потреби тих, хто зараз ризикує своїм життя, захищаючи територіальну цілісність України і всіх нас, включаючи й самого Михайла Шатрука.

А як повідомила одна з вище згаданих фірм, що займаються зовнішньою рекламою, 20 біг-бордів, якими вона володіє, уже викупила одна політична партія, щодо інших фірм, то у них, за словами власника першої, ситуація є аналогічною. Усе давно розпродано до кінця виборчої кампанії…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Дмитро Несміш

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності