Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Боргове агентство – ноу-хау уряду Гончарука

Уряд створив Боргове агентство для того, щоб наша країна не мала проблем із погашенням раніше взятих запозичень, водночас влада країни повідомила про масове скорочення державних службовців…im578x383-col_goncharuk

Як повідомив прем’єр-міністр Олексій Гончарук, лише за 2019-й рік успішна реалізація Мінфіном Середньострокової стратегії управління держборгом дозволила зекономити близько 19 млрд грн видатків із обслуговування державного боргу.

«Ще кращих результатів очікуємо завдяки запуску Боргового агентства, яке буде максимально оперативно та ефективно застосовувати інструменти для управління державним боргом. Створення Боргового агентства – необхідна умова виконання Плану дій Уряду зі зменшення витрат платників податків на обслуговування боргів. Така модель успішно працює, наприклад, в Австрії, Бельгії, Нідерландах, Німеччині, Швеції», – прем’єр-міністр Олексій Гончарук.

У кінці грудня 2019 Міністерство фінансів озвучило повну суму держборгу країни, він досяг найнижчого за останні два роки рівня в 1990 млрд грн.

У жовтні зміцнення національної валюти сприяло зменшенню загального обсягу державного і гарантованого державою боргу більш ніж на 100 млрд грн.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

У вересні державний борг України опустився нижче позначки 2 трлн грн, зменшившись в гривневому еквіваленті на 69,44 млрд грн.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності