Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

«Бойкот російського кіно»

kinoНа ряду з рухом бойкоту товарів російських виробників у вітчизняних магазинах набуває популярності ще один рух під лаконічною назвою «Бойкот російського кіно».

Учасники цього руху закликають заборонити трансляцію російських серіалів на українському телебаченні, вважаючи їх частиною інформаційної війни Росії проти України. І тут можна з ними у цьому погодитися, адже таку думку неодноразово висловлювали й декотрі політики.

Як підрахували учасники громадської ініціативи «Бойкот російського кіно», лише з 1 по 7 вересня на 10 провідних українських телеканалах продемонстровано 71 російський фільм та серіал. Нажаль російське «кіно» домінує в українському телеефірі.

Більшості вітчизняних телеканалів і їх власникам слід було б усвідомити, що під час війни з Росією їхня політика добору контенту є зрадою національних інтересів», – наголошують учасники ініціативи на своїх сторінках у соцмережах та відразу дають пораду з цього приводу. Так викладач Школи журналістики УКУ Отар Довженко пише на своїй сторінці у Фейсбуці:
«Чим замінити? Та чим завгодно. Старими голлівудськими фільмами. Повторами шоу. Документальними фільмами про Дзиґу Вертова… Рейтинги впадуть? Сукупна частка всіх каналів завжди буде 100%. Якщо від російського лайна відмовляться всі відразу, може хіба що впасти інтегральний показник телеперегляду… Як досягти, щоб відмовилися всі відразу? Зібрати в одній кімнаті Коломойського, Ахметова, Пінчука і Фірточкіна і сказати їм, що їхні канали з наступного тижня починають поступово протягом місяця знімати з ефіру російські серіали. Або втрачати ліцензії. Це законно? Ні. Хто це може зробити? Порошенко, Яценюк. Краще Порошенко і Яценюк разом. Інших виходів в умовах війни та економічної кризи, коли заклик знімати більше українського – це як рекомендація паралітикові більше займатись фізкультурою, просто немає»…

Список заборонених в Україні провокаційних російських телеканалів: 1. «Перший канал. Всесвітня мережа» 2. «РТР-Планета» 3. «НТВ-Мир» 4. «Росія-24» 5. «TVCI» 6. «Росія-1» 7. НТВ 8. ТНТ 9. «Петербург-5» 10. «Зірка» 11. «Рен-ТВ» 12. «РБК-ТВ» 13. Life News 14. Russia Today 15. «Історія».

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

6 - Бойкот російського кіно.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності