Про це народний депутат від “Європейської Солідарності” Микола Княжицький розповів на брифінгу 2 липня, у той час, як гірські райони країни слідом за прем’єр міністром України Денисом Шмигалем, главою МВС Арсеном Аваковим та президентом Володимиром Зеленським прилетів відвідати лідер його партії екс-президент Петро Порошенко.

Шановні друзі! Давно ми планували створити у Верховній Раді міжфракційне об’єднання “Карпати”, але зараз катастрофічна повінь, яка сталася в західних регіонах України, від якої постраждали гірські села, від якої постраждали населені пункти Івано-Франківщини, Чернівеччини, Закарпаття, Львівщини, Тернопільщини, підштовхнула нас до створення такого об’єднання. Ми абсолютно переконані в тому, що має розроблятися окрема державна політика для підтримки карпатського регіону. Карпати, як і Альпи в Європейському союзі, мають бути не полишені державою. Увага держави до будівництва інфраструктури, до збереження культурної спадщини, до міжнародної співпраці в карпатському регіоні має бути значно більшою“, – відзначив нардеп.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Княжицький підкреслив, що з цією метою він з колегами створив міжфракційне об’єднання “Карпати”, яке має на меті налагодження зв’язків зі схожими об’єднаннями в парламентах Польщі, Румунії, Угорщини, Словаччини, багатьох інших європейських країн.

Ми плануємо і хочемо зробити все, щоб увага до карпатського регіону чи то зараз, під час голосування за реформу місцевого самоврядування, чи то в майбутньому, коли ми будемо говорити про розвиток карпатського регіону, чи коли ми знову ж таки, як я казав раніше, будемо торкатися цих проблем, наслідків подолання повені, ця увага до карпатського регіону має бути більшою. І ми в українському парламенті ніколи не залишимо Українські Карпати, які є справжньою перлиною і нашої природи, і перлиною для нашого туристичного бізнесу, ніколи цей регіон не забудемо й завжди будемо підтримувати“, – заявив політик.

ЧИТАЙТЕ ЩЕГУЦУЛИ ХОЧУТЬ КАНОНІЗУВАТИ ШМИГАЛЯ ТА АВАКОВА,.. А ЗЕЛЕНСЬКИЙ ЗАПІЗНИВСЯ

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Якоїсь же реальної конкретики від нардепа так і не почулося, як прокоментували у соцмережах самі місцеві мешканці Карпат гуцули та бойки: “коли будемо їздити бюджетним коштом по ЄС балакати про Карпати та просити гранди, не забудемо вас, а коли згадаємо,  завжди будемо підтримувати, тримаючи за вас у кишенях кулаки. Чи може вони нам тут все “корабельними соснами” засадити збираються, а вони дорогі, їх знаєте як рубати будуть?“, – пишуть дотепники.

Хочеться вірити, що скептики бойки та гуцули цей раз помилилися у своїх прогнозах, а міжфракційне об’єднання “Карпати”, щоб щось таки реальне на практиці зробило для цього регіону.