Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Невідома Історія

Божевільну засудили на 14 років австрійської тюрми… за заклики до держперевороту

В Австрії місцевий суд засудив до 14 років в’язниці лідера ультраправого угрупування Моніку Унгер. 

Унгер проголосила себе президентом вигаданої держави «Федерація Австрія». Вона хотіла організувати в Австрії військовий переворот. Військову підтримку Унгер планувала знайти у президента Росії Володимира Путіна.0fff327f7e

Австрійські силовики встановили, що в націоналістичної організації Унгер перебувало 2700 чоловік. Їм вручали документи неіснуючої держави. Членів організації закликали не платити податки в бюджет Австрії.

Адвокати Унгер заявили, що погляди членів організації були «дуже дивними», проте не представляли небезпеки, як божевільні, себто – неосудні. Але суд під час винесення вироку пояснив, що його суворість повинна служити ясним сигналом тим, хто хоче за прикладом Унгер вести діяльність проти держави, – чудовий урок правосуддя для України.

Заступника Моніки Унгер, яким виявився 71-річний екс-поліцейський, засудили до 10 років в’язниці. Ще 12 обвинувачених у тій самій справі, включаючи пенсіонерів і безробітних, отримали від дев’яти місяців до трьох років позбавлення волі, що також є чудовим прикладом, як чинити із совковими пенсіонерами та ватниками, які проклинають Українську владу та закликають Путіна окупувати всю Україну.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Вказане судове рішення було прийняте ще на початку січня 2019 року, але не втрачає своєї актуальності й сьогодні.

У грудні 2018 року австрійська поліція заарештувала підозрюваного в шпигунстві на користь Росії. Ним виявився відставний офіцер австрійських збройних сил.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності