Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

“Братні” Білорусь, Казахстан та Вірменія проголосували в ООН проти України

Білорусь, Казахстан та Вірменія проголосували проти включення до порядку денного 74-ї сесії Генасамблеї ООН пункту стосовно тимчасово окупованих Криму та Донбасу, який запропонувала українська делегація.01-77

Про це свідчать результати голосування на табло, оприлюднені заступником міністра закордонних справ України Сергієм Кислицею у Twitter.

«Сьогодні в Нью-Йорку проти збереження у порядку денному наступної ГА ООН пункту про ситуацію на окупованих територіях України проголосували «братні» країни: Білорусь, Бірма, Болівія, Бурунді, Венесуела, Вірменія, Зімбабве, Іран, Казахстан, КНДР, Куба, Лаос, Нікарагуа, РФ, Сербія, Сирія, Філіппіни», – написав Кислиця.

Загалом резолюція була ухвалена зі значною перевагою: 65 держав «за», 17 – «проти».

Це не вперше, коли згадані три країни пострадянського простору голосують у Генасамблеї ООН синхронно з РФ проти українських ініціатив.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Як повідомлялося, напередодні 74-ї сесії Генеральної асамблеї ООН до її порядку денного включено окремий пункт, який стосується тимчасово окупованих територій України – Криму та Донбасу, що дозволить легше виносити на розгляд відповідні резолюції. Вперше такий пункт було включено до порядку денного попередньої, 73-ї сесії, торік.

74-та сесія Генасамблеї ООН почне роботу вже сьогодні, 17 вересня.

Генеральна асамблея складається зі 193 держав – членів ООН і є своєрідним «парламентом» Організації Об’єднаних Націй. Вона ухвалює резолюції, які надалі визначають напрям трактування певних питань у міжнародному праві, міжнародних інституціях та судах.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності