Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Бразильські виробники кави переключаються на перець

Власники кавових плантацій в Бразилії, які постраждали від минулорічної посухи, переключаються на вирощування перцю. У пошуках альтернативних джерел доходу все більше фермерів в бразильському штаті Еспіріту-Санту (ключовий постачальник на світовий ринок кавових зерен сорту робуста) починають садити чорний перець, ціна на який зросла більш ніж в три рази в 2009-2015 рр.

Останні кілька років штат Еспіріту-Санту переживає посуху, і врожай кави в 2016 р постраждав найсильніше. Падіння виробництва кави навіть змусило владу замислитися про імпорт, але президент Бразилії Мішел Темер відкинув цю пропозицію.

Тим часом фермери викорчовують постраждалі кавові дерева і саджають замість них перець, каже Міра. За офіційними даними, виробництво чорного перцю в Еспіріту-Санту в 2015 р зросло на 82,5%, площа посівів збільшилася на 50%. Площі кавових плантацій за той же період скоротилися на 0,8%.

Високі ціни на перець в останні роки сприяли зростанню його виробництва не тільки в Бразилії, але і в Індії та В’єтнамі (ці країни є основними постачальниками перцю на світовий ринок). В результаті нещодавно ціни на перець знизилися, і це може обмежити подальше зростання виробництва. За словами Мера, це зменшить бажання фермерів вирощувати перець замість кави і загроза виявиться не такою серйозною, як могло здатися. «У В’єтнамі і в інших країнах вступають в період зрілості нові плантації, і в цьому році очікується небувалий урожай», – вказує аналітик Mintec Джара Зіча.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності