Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Британське МЗС пояснило незаконність виборів в анексованому Криму

Сьогодні багато балаканини довкола незаконності виборів президента Росії в анексованому Криму. Політики наввипередки змагаються у красномовстві з цього приводу. Але найкраще про це висловилися британські дипломати у притаманній їм манері – коротко, але чітко.

Так Міністерство закордонних справ Великобританії навело п’ять причин незаконності так званого референдуму в Криму, проведеного чотири роки тому.

  1. “Референдум” порушував Конституцію України, і проголошений незаконним ОБСЄ та “Великою Сімкою”.
  2. Проросійська пропаганда домінувала, в той час, як українську пресу було закрито.
  3. Голосування було підготовлено за 20 днів, що не дало можливості для громадського обговорення.
  4. Російські військові захопили ключові частини півострова, і громадяни мали голосувати під пильним поглядом російських “зелених чоловічків”.
  5. На референдумі не були присутні спостерігачі, які заслуговують на довіру.

ЄС не визнав виборів президента Росії в Криму.

В спільній статті, міністри Данії, Швеції, Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Румунії та України наголосили, що чотири роки тому Росія провела остаточну незаконну окупацію Криму – суверенної території України, що Росія визнавала в рамках ряду міжнародних угод.

Те, що відбувається в Криму, стосується не тільки України, це стосується нас усіх. Тому ми не забудемо і не полишимо Крим, наголошується в заяві міністрів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

До позиції ЄС приєднались і інші країни.

МЗС Норвегії заявило: “Норвегія не визнає російські президентські вибори в Криму. Норвегія продовжує підтримувати політику ЄС з невизнання”.

Міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд також виступила з відповідною заявою.

“Чотири роки тому було проведено вторгнення і незаконну окупацію Криму. Канада підтримує народ України і завжди захищатиме суверенітет та територіальну цілісність перед лицем російської агресії”, – наголосила Христя Фріланд.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності