Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Економіка

Буковель. Число “Пі” підкралося непомітно?

ПриватБанк, виконуючи вимоги Національного банку України щодо докапіталізації, влітку цього року став власником ряду активів своїх акціонерів, які перебувають в заставі у НБУ, зокрема, лижного курорту “Буковель”
Результат пошуку зображень за запитом "буковель"

Про це повідомила глава центробанку Валерія Гонтарева, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Влітку цього року багато хто з тих активів, які у нас в заставі, ми змусили банк взяти на баланс. Вони на балансі, значить, вони (тепер) належать державному банку”, – сказала вона.

Глава Нацбанку уточнила, що всього на баланс було поставлено тільки 31 млрд грн з кредитного портфеля обсягом близько 170 млрд грн.

Гонтарева не змогла гарантувати, що ці активи належали банку на момент переходу його під контроль держави.

“Виконавши наш норматив, вони тут же один з активів прибрали. Це називається шахрайство. … Я не можу вам сказати, що акціонери і менеджмент робили в останні кілька днів (перед введенням 19 грудня тимчасової адміністрації), в дуже відому п’ятницю. Країна дізнається, я не хотіла б зараз коментувати “, – сказала глава Нацбанку.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За її словами, потім Нацбанк активно працював з ПриватБанком, щоб той посилив застави за всіма іншими кредитами, які видавалися раніше.

“Коли ми брали застави, вони не перебували у банку, тому що у банку портфель складався з пустушок, не маючи ніяких застав і ніяких реальних активів. Тому нам в застави акціонери дали свій власний бізнес: наприклад, компанію “Бориваж”,”Буковель” , літаки ( “Боїнги” і ще …) “, – повідомила вона.

Вона наголосила, що ці застави хороші, Нацбанк здійснив їхню незалежну оцінку та зверху попросив гарантію Коломойського.

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності