Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Соціальні новини

Бурштинська ТЕС у небезпеці, – місцевим пожежникам 3 місяці не виплачують зарплатню

Пожежники, які відповідають за охорону Бурштинської ТЕС, вже три місяці не отримують заробітної плати.

Про це журналістам повідомив один з пожежників Іван Мильовський. Рятувальник каже, що окрім невиплачених зароблених грошей, вогнеборці навіть не мають коштів, щоб заправити пальним робочі машини, які повинні виїжджати за сигналом “тривога”.завантаження

Фото ілюстративне: пожежа на Придніпровській ТЕС

Станція вважається в простої, і Управління ДСНС каже, що заплатити нам повинна БуТЕС. Ми ходили до начальника станції, але це нічого не дало. Питання не рухається, ніхто нічого не робить. За які гроші нам дітей годувати?”, – розповідає Мильовський.

З цією проблемою вчора, 21 січня, рятувальники з Бурштину приїхали до Івано-Франківська поспілкуватися з керівництвом обласного управління ДСНС.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Нам показали договір, існуючий між Управлінням ДСНС в області та ДТЕК, згідно з яким нам дійсно має заплатити станція. Значить ДТЕК просто не виконує умови договору. Виходить, що ДТЕК нас просто “морить голодом” і каже звертатися в обласне управління ДСНС”, – зазначив Іван Мильовський.

Т.в.о. начальника Управління ДСНС України в Івано-Франківській області Ігор Оксентюк у коментарі “Галці” пояснив, що існують пожежні підрозділи, які утримуються та матеріально-технічно забезпечуються за рахунок коштів суб’єктів господарювання, яким відповідно до договору надаються послуги з охорони від пожеж.

Постановою Кабміну від від 27.11.2013 затверджено перелік суб’єктів господарювання, де утворюються державні пожежно-рятувальні підрозділи (частини) Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, у відповідності до яких такий підрозділ зобов’язаний існувати й на об’єктах ВП Бурштинська ТЕС АТ “ДТЕК Західенерго”.
Заключається угода, відповідно до якої ми здійснюємо охорону від пожеж об’єктів ВП Бурштинська ТЕС, а вони зобов’язані оплатити надані послуги. Вартість наданих послуг включає в себе заробітну плату, грошове забезпечення, нарахування на заробітну плату та інші види забезпечення особового складу та працівників підрозділу. Угода на 2019 рік була укладена та виконана зі сторони Управління в повному обсязі, проте ВП Бурштинська ТЕС не оплатила надані послуги за жовтень, листопад, грудень 2019 року. Зустрічі з керівництвом об’єкту не дали результату. Вони обіцяють, що гроші будуть виплачені, але це питання тягнеться вже не перший день. По кожному місяцю Управлінням направлено претензії та подано позов до суду”, – каже Оксентюк.

За словами т.в.о. начальника обласного управління ДСНС, ВП Бурштинська ТЕС загалом боргує понад три мільйони 440 тисяч гривень. Без зарплати досі перебувають 63 рятівники.завантаження (1)716942

Фото ілюстративне: пожежа на Вуглегірській ТЕС

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Ще один нюанс, додає Ігор Оксентюк, – незважаючи на свою небезпеку і на те, що це зобов’язує законодавець, об’єкт не підписує угоду на цей рік.

Таким чином Управління стало заручником ситуації: на об’єкті підрозділ ДПРЧ-18 працює, особовий склад виконує завдання за призначенням, ліквідувати підрозділ немає юридичних підстав, оскільки законодавство зобов’язує функціонування такого підрозділу на об’єктах енергетики, яким належать теплові електростанції. Виходить замкнуте коло. Ми направили листи у відповідні інстанції, в тому числі АТ “ДТЕК ЗАХІДЕНЕРГО” і тепер чекаємо відповіді. Також Управлінням розглядається можливість, при потребі, переведення особового складу підрозділу в інші підрозділи, щоб хлопці не залишилися без роботи”.36959

Фото ілюстративне: пожежа на Добротрівській ТЕС

Отримати коментар у Бурштинській ТЕС журналістам наразі не вдалося.

Нагадаємо, що екс-керівник Бурштинської ТЕС Денис Шмигаль літом минулого року Президентом України був призначений очільником Івано-Франківської області, а на минулому тижні профільний парламентський комітет проголосував його кандидатуру на керівника Мінрегіону…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності