Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Трафунки: надзвичайні новини та кримінал

Був один громадянин України серед півтисячі загиблих від вибуху в порту Бейруту, – посол

Внаслідок вибуху в Бейруті 4 серпня у порту загинув громадянин України — Вільяма Азара.

Про це повідомив посол України в Лівані Ігор Осташ.

За даними Осташа, загиблий — 32-річний Вільям Азар.

«Молодий перспективний економіст вийшов з офісу компанії KPMG, щоб поїхати додому… Страшний вибух забрав життя громадянина України Вільяма Азара», — написав посол на своїй Фейсбук-сторінці.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Йому було лише 32. Він збирався одружитися. Здається, ще недавно голосував у посольстві. Молодий перспективний економіст…

Gepostet von Ihor Ostash am Samstag, 8. August 2020

Він додав, що зв’язався із матір’ю Азара, яка живе в Києві, і висловив їй співчуття.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

6 серпня в МЗС України повідомляли, що серед помешкань, які виявилися пошкодженими внаслідок масштабного вибуху в порту Бейрута, — домівки трьох сімей українців. Ще одна громадянка України повідомила про руйнування її квартири та незначні тілесні ушкодження. Усі вони звернулися за допомогою до посольства України в Лівані.

Зазначимо, наразі відомо про загибель 158 людей та поранення понад 6 тисяч.

Нагадаємо:

4 серпня у порту Бейрута стався надзвичайно потужний вибух, наразі основною версією називають вибух 2750 тонн нітрату амонію (аміачної селітри), конфіскованих у 2014 році з судна російського бізнесмена. Ймовірно, увесь цей час вибухонебезпечну речовину неправильно зберігали на складах.

Зараз у Бейруті надзвичайний стан, тож контролювати безпеку у місті буде армія, а сам стан можуть продовжити після 14 днів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Розмір збитків від вибуху, за попередніми підрахунками, становить від трьох до п’яти мільярдів доларів. Але може бути й більше.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності