Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

ЧЕХИ ОБІЦЯЮТЬ ПРОСИТИ ДОПОМОГИ У НАТО

НАТО і Росія опинилися на межі. Деякі члени Альянсу закликають до розриву акту, що обмежує кількість військових НАТО у Східній Європі.

За даними німецьких журналістів, таку ініціативу підтримують Польща, країни Балтії і Канада.
В той же час, Берлін намагається зберігти статус-кво, проте з кожним загостренням конфлікту на Сході України це стає дедалі важче.

Якщо ж домовленості Росії та НАТО анулюють, Альянс зможе відкрити нові військові бази просто біля російських кордонів.

«В той момент, коли Росія вирішить розширити свою територію за рахунок східних земель України, необхідно буде переходити від слів до справи», – заявив президент Чехії Мілош Земан місцевим ЗМІ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

«В цьому випадку я буду рятувати не тільки за найсуворіші санкції з боку ЄС, а й за бойову готовність з боку НАТО, зокрема, можливо, за введення сил альянсу на територію України… Я ніякий не бойовий яструб, але спроба захоплення східних територій України – це для мене та межа, яку не можна переступати. Але якщо вона буде перейдена, я з мирного голуба перетворюся на людину, яка закликає до найсуворіших санкцій», – додав Земан, хоча ще нещодавно цей любитель оковитої заявляв, що в Україні йде «громадянська війна», а Майдан був «лігвом бандерівських сил»…

Межа, як ми бачимо, росіянами уже давно перейдена, а Європа, НАТО і увесь світ й далі зволікають та погрожують черговими санкціями, а голуб Земан так і залишається голубом…

Підготував Тарас Боднар

Loading

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.
Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності