Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Через 2 роки в Україні з’явиться військова поліція

До 2018 року Міноборони України розраховує створити військову поліцію, повідомила під час брифінгу помічник міністра оборони Тетяна Ричкова.

Військова поліція займатиметься лише військовими правопорушеннями і являтиме собою правоохоронний орган, відповідальний за заходи щодо запобігання, виявлення, припинення та досудового розслідування злочинів.В міністерстві оборони сподіваються, що на той час вже буде прийнятий відповідний закон. «Доки не буде ухвалений закон про Військову поліцію, не відбудеться реформування у військових органах правопорядку», — зазначила Тетяна РичковаЗа її словами, на сьогоднішній день процедура притягнення до відповідальності військовослужбовця, який вчинив адміністративне правопорушення, громіздка, неефективна та довготривала, починаючи від моменту затримання порушника до притягнення його до відповідальності з наступною передачею документів до суду.

«Зараз у Збройних Силах України існує Військова служба правопорядку, яка не має юридичних повноважень, щоб вести досудове слідство, оперативно-розшукову діяльність тощо. Наприклад, якщо військовослужбовець самовільно залишив частину, військовим треба звернутися до державних правоохоронних органів та чекати в порядку черги відповідних дій. Тому з’явилася потреба у створенні Військової поліції, яка вже давно функціонує в усіх цивілізованих країнах», — наголосила чиновниця.

Очікується, що робота Військової поліції посилить відповідальність військовослужбовців та пришвидшить оперативність прийняття рішень у сфері боротьби з правопорушеннями.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Створення військової поліції є однією зі складових частин воєнної реформи. Але, при цьому народні депутати України відмовилися підтримати в червні 2015 року законопроект № 2804, що передбачає створення військової поліції.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності