Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Через Росію в західних спецслужб зростає недовіра до Австрії

Зв’язки між австрійською Партією свободи та партією “Єдина Росія” вже давно викликають занепокоєння західних служб безпеки, у зв’язку з чим Британія і Нідерланди обмежили обмін розвідданими з Австрією.

Австрійський депутат Петер Пільц заявив, що британські та нідерландські розвідувальні служби значно обмежили обсяг інформації, якою вони діляться з Австрією, насамперед через зв’язки між правлячою ультраправою Партією свободи і Росією.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Reuters.

Партія свободи (FPÖ) є молодшим коаліційним партнером консерваторів канцлера Себастьяна Курца, але вона контролює більшу частину безпекових відомств країни. Її члени очолюють Міністерство оборони і Міністерство внутрішніх справ, які, у свою чергу, контролює головна спецслужба Австрії – BVT.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Зв’язки між FPÖ і партією “Єдина Росія” президента Володимира Путіна, зокрема офіційна угода про співпрацю, вже давно викликають занепокоєння західних служб безпеки, багато з яких вважають Росію небезпечним противником.
Окремі західні спецслужби відмовляються від співпраці з BVT“, – сказав Пілц, який розкритикував міністра внутрішніх справ FPÖ Герберта Кікля.

Це, наскільки я знаю, британські установи, зокрема MI5, і голландська розвідувальна служба“, – сказав Пілц.

Він додав, що головною причиною є близькість FPÖ до Москви та Путіна.

Посилаючись на традиції нейтралітету, Австрія минулого року відмовилася приєднатися до більшості країн Європейського союзу, які вигнали російських дипломатів через отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки, в чому Лондон звинуватив Москву.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Пізніше австрійський полковник був заарештований за підозрою в шпигунстві на Москву десятиліттями, але Австрія заявила, що вона все ще не висилає жодного з понад 100 російських дипломатів, які базуються у Відні, що також забезпечує прикриття для шпигунів дипломатичним імунітетом, йдеться у матеріалі.

Рейди поліції в минулому році в офісах BVT і в будинку начальника відділу екстремізму BVT також спонукали партнерів поставити питання про те, чи можна безпечно передавати розвідку Австрії.

Канцлер Себастьян Курц хоче, щоб спецслужби Австрії звітували безпосередньо йому у зв’язку із занепокоєнням щодо впливу FPÖ в країні.

Петер Грідлінг, голова австрійської спецслужби BVT, повідомив, що Відень до певної міри ізолювали у Бернському клубі – форумі, де керівники європейської розвідки діляться інформацією.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

США також обмежили обмін даними з Австрією через проросійську позицію урядової партії.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності