Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Події

Чергове “замінування” Львівської ОДА зірвало нараду у її очільника

Голова Львівської обладміністрації Маркіян Мальський невдоволений тим, що очільник поліції Львівщини Василь Віконський не відвідуватиме офіційних нарад.

Про це Маркіян Мальський заявив сьогодні під час апаратної наради.17384894_401

Львівська ОДА часів Революції гідності

– Мені особисто начальник поліції на нарадах потрібен. Я не вважаю позитивним фактом те, що його тут нема, – сказав він.

Нагадаємо, львівські активісти вимагають відставки очільника поліції Львівщини. І навіть заручилися підтримкою депутатів Львівської облради та мають намір поїхати до Києва з цією вимогою. Вони також спробували заборонити апарату голови ЛОДА запрошувати Василя Віконського на всі офіційні наради. Саме про це активісти сьогодні нагадали під час апаратної наради у ЛОДА.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Натомість Маркіян Мальський відповів, що все, що залежало від нього, він вже зробив.

– Не в компетенції обласної адміністрації звільняти силовиків. Нашої думки навіть не питають, коли їх призначають. Я попросив Василя Віконського написати заяву на звільнення. Він мене не послухав. Ми спілкувалися з Офісом Президента та профільним міністерством. Вони знають, що тут діється. Тому я пропоную вам дочекатися завершення слідства. А що стосується мене, то я готовий відповідати за те, що є в моїй компетенції. Але це питання не за адресою, – відповів голова ЛОДА.

Натомість присутні активісти почала вимагати від очільника області, аби він повпливав на фракцію «Слуга народу» у Верховній Раді, щоб там наказали міністрові МВС звільнили Василя Віконського з посади начальника Головного управління Національної поліції у Львівській області.

– Хай вони саме накажуть, а не попросять звільнити Віконського, – наголосив представник активістів.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Суперечку припинив працівник поліції, який повідомив, що приміщення ЛОДА заміноване, і провів евакуацію присутніх на нараді.

Постійна комісія Львівської облради з питань діяльності правоохоронних органів перевірила дії поліції під час протистояння між поліцією та активістами на залізничній станції Соснівка та виявила порушення.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності