Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Черговий новий Прем’єр коротко про свої майбутні кроки

Новопризначений прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що ринок землі потрібно запускати після суспільної дискусії, а податкова реформа буде спрямована на громади та людей.890_450_5e5f5ffa48aa7

Політик анонсував журналістам ліквідацію ДАБІ, пояснив, навіщо потрібен інститут держсекретаря і як буде просуватися реформа ЖКГ. Інтерв’ю Шмигаля на посаді віце-прем’єра – міністра розвитку громад і територій за хвилину.

Інститут держсекретаря важливий для інституційної пам’яті держави. «Він створений, щоб при політичній зміні міністрів державна стратегія не змінювалася різко», а політика залишалася послідовною.

ЧИТАЙТЕ ДО ТЕМИ:

Шмигаль підтримує запуск ринку землі, але як політик наполягає на його введенні «після суспільної дискусії». Усі вимоги і побоювання суспільства потрібно врахувати. У нового прем’єра є «хвилювання щодо такого невідомого для нас кроку в частині вільної торгівлі землею». Якщо ринок землі не стартує, в Україні продовжиться корупція, зловживання і «обкрадання» держави.

До 25 липня (початку кампанії з місцевих виборів) влада повинна завершити технічні рішення по формуванню планів ОТГ.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Оскільки «Україна дуже різна» і має «різнорідні громади», потрібно знайти компроміси в сфері децентралізації між ідеальними планами і реальною ситуацією на місцях. Планується широка, але швидка громадська дискусія як на місцевому рівні, так і на субрегіональному. «Питання в тому, де буде концентруватися регіональний рівень управління та координації: в областях або районах». Громадам потрібно дати зрозуміти, що «якщо сьогодні їх з поважних причин об’єднують, то в майбутньому вони зможуть відокремитися».

«Податкова реформа буде про громади  і про людей, але держава теж має бути сильною». Україні слід допомогти людям, які «живуть на депресивній території, де 70 років СРСР добував сірку і там немає ні екології ні промисловості».

В Україні трансформують Державний фонд регіонального розвитку, оскільки його мета – розвиток регіонів, а фактично він закривав соціальні проблеми. «Основою оновленого фонду повинен стати конкурс», місцевій владі потрібно «довести, що ви дійсно хочете», показати можливості співфінансування та гарантії завершення проекту.

Державну архітектурно-будівельну інспекцію (ДАБІ) потрібно ліквідувати у нинішньому вигляді. Вона є головним джерелом корупції на будівельному ринку. «На мене важко тиснути. Але я маю досвід роботи в девелоперській компанії і розумію високу корумпованість будівельного ринку». Левову частку проблем в будівництві зможуть вирішити цифровізация і держава в смартфоні, а цифрові реєстри допоможуть уникнути схем.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

 «Комунальні послуги в Україні – товар, який вимагає пильної уваги від держави». У країні ще не створено ринок комунальних послуг, тому влада буде втручатися для захисту інтересів громадян. Держава «в ідеалі» не повинна піклуватись про теплопостачання, воду і вивезення сміття, оскільки це питання на місцевому рівні. Тим часом газ і електроенергія повинні залишитися на держрегулюванні.

В Україні потрібно провести реформу житлово-комунального господарства і відкрити ринок ЖКГ для інвесторів і зниження цін на послуги.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності