Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Політика

Членам делегації Лаврова до Генасамблеї ООН посольство США у Москві відмовило у візах

Посольство США в Москві не видало візи десяти членам російської делегації, яка повинна була супроводжувати главу МЗС РФ Сергєя Лаврова у поїздці в Нью-Йорк для участі в сесії Генеральної асамблеї ООН.thumbnail-tw-20190224110247-5876

Про це повідомляє російське видання “Коммерсант“.

Про те, що росіяни не отримали візи, виданню розповів глава комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтин Косачов. Депутат повідомив, що візи не отримали він, його колега з Держдуми Леонід Слуцький і 8 співробітників МЗС РФ, включаючи головного перекладача і главу генерального секретаріату МЗС РФ Сергія Бутіна.

За словами Косачова, у візах напряму не відмовили. Членам делегації не повернули в строк паспорти, які зараз перебувають в посольстві.

Безпрецедентна ситуація. Американська сторона не оформила візи для кількох членів російської делегації, яка прямувала на Генасамблею ООН. В цілому десять осіб. Головним чином – представники МЗС, які повинні були вилетіти в Нью-Йорк, щоб забезпечувати змістовну роботу російської делегації“, – розповів Косачов.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

За його словами, мова йде про фахівців різних напрямів і департаментів, які ведуть відповідну проблематику на Генасамблеї ООН.

Косачов назвав ситуацію скандальною і пообіцяв “жорсткі кроки по лінії МЗС”.

Це чергова вкрай деструктивна ініціатива американської сторони, яка ці відносини навіть на таких практичних сюжетах заганяє в глухий кут. Американці радикальним чином порушують свої зобов’язання“, – сказав він.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова підтвердила виданню, що кілька членів офіційної російської делегації не отримали американську візу для участі в Генасамблеї ООН.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності