Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

Чорна полоса єропейських доріг для українців

Якась «чорна полоса» настала для українців на закордонних трасах. Відтак, за минулий тиждень на європейських дорогах сталося три ДТП за участі українців. Два з них закінчилися трагічно. Більше того, в обох випадках загинули прикарпатці.

Так спершу в Угорщині мікроавтобус з тернопільськими номерами на трасі не розминувся з вантажівкою, внаслідок чого травмувалися семеро українців.

А внаслідок ДТП у Румунії на минулому тижні троє жителів Івано-Франківської області загинули, і один попав до шпиталю.
Напівпорожня сільська дорога в румунському селищі Чуперчень. Обабіч траси – квіти та поминальні вінки. Саме тут о пів на шосту ранку, 22 липня, на неосвітленій дорозі зіткнулися два автомобілі.

a2«Фольксваген з бельгійськими номерними знаками в темряві вилетів на зустрічну смугу й на шаленій швидкості врізався в Деу з українцями… Полісмени, фельдшери, пожежники приїхали на місце аварії, але врятувати всіх постраждалих було неможливо. Тіла затисло в потрощеному салоні, удар був дуже потужний. Троє іноземців загинули, один вижив. Його і ще трьох місцевих відвезли в лікарню міста Сату-Маре. Ми з’ясовуємо причини трагедії», – повідомив полковник румунської поліції Георгій Дан.

У МЗС України трагедію в Румунії підтвердили. Троє наших співвітчизників загинули, один вижив і вже готується до виписки з лікарні.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Румунські ЗМІ повідомляють – вижив 25-річний Андрій Павлюк з Івано-Франківщини. Він був в автомобілі разом із друзями – Володимиром Стефанюком, Іваном Сенийсним і Олександром Бендером. Всі нібито з міста Надвірної.

Втім, на сторінках у соціальних мережах хлопців – жодних згадок про трагедію. Тож дипломати перевіряють інформацію.
a3Але вже точно відомі імена румунів, з вини яких, за попередньою версією слідчих, загинули наші співвітчизники. Це троє хлопців з міста Сату-Маре – Даніель Зімбру, Флорин Буха та Роберт Бран. Усі вчилися і працювали у Брюселі, приїхали навідати батьків. Чи були хлопці тверезі, чому перевищили швидкість і спричинили страшну аварію – з’ясовує поліція. У румунів взяли проби на вміст алкоголю у крові. Версія про надмірну швидкість у слідчих пріоритетна.

А наступного дня після трагедії у Румунії, 23 липня, така ж сумна звістка дійшла до України і з сусідньої Польщі, де теж близько 6 години ранку за 70 км від Варшави український 70-місний автобус з невідомих причин зійшов з дороги і, перевернувшись, врізався у придорожнє дерево у кюветі.

В результаті чого загинуло четверо чоловік і 22 зазнали травм різної степені важкості.

Зі слів поліції автобус перевозив 49 людей.

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Автобус прямував за маршрутом Долина – Івано-Франківськ – Варшава, уточнили в МЗС.

А ввечері того ж дня стало відомо, що кількість загиблих унаслідок ДТП за участю українського автобуса в міста Гарволін на сході Польщі збільшилася до п’яти осіб, а отримали поранення 25, а не 22.

Про смерть у лікарні п’ятого постраждалого повідомило «Польське радіо» з посиланням на місцеве телебачення. Згодом це підтвердили і в МЗС.

Ось така вона, «чорна полоса», що минулого тижня спіткала лихою долею українців на славнозвісних європейських дорогах…

Реклама. Прокрутіть вниз, щоб читати далі.

Підготував Іван Луйко

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності