Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Фоторепортажі

«Чорний піар» по – Франківські

поповичУ порівнянні з минулими парламентськими виборами на Івано-Франківщині дуже мало «чорного піару» та контрагітації. Станом на початок травня ОПОРА зафіксувала з десяток прикладів «чорного піару», найяскравіші – проти кандидата у Президенти Петра Порошенка та свободівця Василя Поповича, який балотується до Верховної Ради по округу №83.

Першим прикладом «чорного піару» стала поява газети проти Петра Порошенка, яку розкидали у під’їздах напередодні візиту кандидата до Івано-Франківська. На першій шпальті газети розміщено матеріал «Вибори Президента – боротьба олігархів за повернення влади» та подано фотографію із підписом «Віденьський альянс: Фірташ-Кличко-Порошенко». Майже у кожному матеріалі йдеться про те, що Порошенко – кандидат від олігархів, засновник Партії Регіонів. У матеріалах без підпису розповідається також про те, що Порошенко збагатився за Президента Януковича і що кандидат — ставленик Путіна, бо жодного разу не засудив його агресії. Наостанок газета повідомляє, що Порошенко отримав сан у російській православній церкві.
«У вихідних даних цього інформаційного бюлетеня неповний перелік передбаченої законом інформації, за яким неможливо встановити, кому з кандидатів він належить, а тим більше чи виготовлений він за кошти фонду кандидата. Тому даний випадок можна класифікувати не лише як використання брудних технологій у політичній боротьбі, але й як порушення встановлених законом правил агітації», – коментує Іван Маруняк, координатор Громадянської мережі ОПОРА в Івано-Франківській області.
Ще один зразок чорного піару проти Порошенка – листівка «Не зраджу ваш голос!» без вихідних даних, яка розповідає виборцям, що Порошенко заснував Партію Регіонів, був членом фракції СДПУ(о), депутатом від «Нашої України» та працював в уряді Азарова.
«Чорного піару» на інших кандидатів на посаду Президента ОПОРА не зафіксувала. Серед кандидатів у нардепи по 83-му округу лідером за кількістю «чорного піару» є свободівець Василь Попович. Після того, як в Івано-Франківську невідомі заляпали білборди кандидата зеленкою, в Інтернеті з’явилася серія віртуальних білбордів, які псують імідж Поповичу та ображають честь і гідність кандидата.
«Чорний піар» в Інтернеті застосовано також проти самовисуванців Максима Кицюка та Олександра Шевченка.

ОПОРА

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності