Приєднуйся до нас

Що шукати?

За ЛаштункамиЗа Лаштунками

Полеміка

Чутки про скасування вітання «Слава Україні!» спростовує Міноборони

Верховна Рада скасувала старий Військовий статут ЗСУ, в якому було прописане вітання «Слава Україні!». Але Міноборони обіцяє закріпити його окремим наказом.z1581948646a275i

5 лютого ВР ухвалила закон «Про визнання таким, що втратив чинність Закону України «Про Стройовий статут Збройних Сил України». Це було зроблено з метою приведення законодавства України у відповідність до вимог Конституції. Однак у Міноборони спростовують чутки, що через це буде скасовано привітання «Слава Україні! – Героям слава!». Міністерство оборони у майбутньому видасть наказ, яким будуть визначені.

  • стройові прийоми і рухи військовослужбовців без зброї та зі зброєю;
  • строї підрозділів та військових частин у пішому порядку і на машинах;
  • порядок виконання військового вітання, проведення стройового огляду;
  • місце Бойового Прапора військової частини у строю, порядок його внесення і винесення;
  • обов’язки військовослужбовців перед шикуванням і в строю та вимоги до їх стройового навчання.

У відповідному наказі будуть збережені визначені в даний час вимоги щодо виконання військового вітання, а саме привітання «Слава Україні!» і відповіді на нього «Героям слава!».

Нагадаємо, Верховна Рада у вересні 2018 підтримала за основу законопроект № 9036 про запровадження військового вітання «Слава Україні!» та відповіді «Героям слава!». «За» ініціативу проголосували 283 народних депутати. До цього 24 серпня у Києві відбувся військовий парад до 27-ї річниці Дня Незалежності України, де вперше використали нове вітання Збройних сил.

Loading

Реклама

©2013-2020 "За Лаштунками". Всі права застережено. Використання матеріалів сайту лише за умови посилання на видання "За Лаштунками" не нижче другого абзацу. Для інтернет-видань обов’язкове пряме, відкрите для пошукових систем гіперпосилання у першому абзаці на конкретний матеріал.

Політика Конфіденційності